U, de petitionaris

Stop de bezuinigingen op het schoolzwemmen in Delft

273 ondertekeningen

Er wordt 140.000 bezuinigd op het schoolzwemmen. Kinderen op 'witte' scholen worden hiervan uitgesloten, kinderen op 'zwarte' scholen mogen hier gebruik van blijven maken. Dit is een vorm van discriminatie waar wordt gekeken naar afkomst.

Petitie

Wij

De burgers van Delft en de mensen die de veiligheid van alle kinderen behartigen

 

constateren dat:

Dat er bezuinigd wordt op schoolzwemmen. Een basisbehoefte in onze ogen voor Alle kinderen in ons waterland en dus ook in onze stad. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen de scholen. Scholen met meer dan 50% allochtonen krijgen nog wel de subsidie, scholen met meer dan 50% Nederlandse kinderen worden uitgesloten. Onacceptabel

B&W stelt wel dat via hun motie het mogelijk is om via een omweg zwemles gesubsidieerd te krijgen voor individuele families. Minder daadkrachtige families mogen van een aantal sportmogelijkheden gebruik maken via de gemeente. Zwemmen wordt dan nu dan een optie in plaats van dat ze dat altijd al kregen, tezamen met de andere scholieren, via school. Hier door vervalt een andere sportmogelijkheid. Dus meer duidelijk uitgelegd: Eerst was er schoolzwemmen + een andere sport. Nu is de keuze zwemmen OF een andere sport. Dat is dus een koekje van eigen deeg.

 

en verzoeken

De bezuinigingen terug te draaien zodat Alle kinderen gebruik kunnen maken van de basiservaring zwemmen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Delft 
Petitieloket:
Einddatum:
24-12-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Helene Veer 

Geschiedenis

Ondertekeningen