You, the petitioner

Stop de bezuinigingen op het schoolzwemmen in Delft

273 signatures

Er wordt 140.000 bezuinigd op het schoolzwemmen. Kinderen op 'witte' scholen worden hiervan uitgesloten, kinderen op 'zwarte' scholen mogen hier gebruik van blijven maken. Dit is een vorm van discriminatie waar wordt gekeken naar afkomst.

Petition

We

De burgers van Delft en de mensen die de veiligheid van alle kinderen behartigen

 

establish that:

Dat er bezuinigd wordt op schoolzwemmen. Een basisbehoefte in onze ogen voor Alle kinderen in ons waterland en dus ook in onze stad. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen de scholen. Scholen met meer dan 50% allochtonen krijgen nog wel de subsidie, scholen met meer dan 50% Nederlandse kinderen worden uitgesloten. Onacceptabel

B&W stelt wel dat via hun motie het mogelijk is om via een omweg zwemles gesubsidieerd te krijgen voor individuele families. Minder daadkrachtige families mogen van een aantal sportmogelijkheden gebruik maken via de gemeente. Zwemmen wordt dan nu dan een optie in plaats van dat ze dat altijd al kregen, tezamen met de andere scholieren, via school. Hier door vervalt een andere sportmogelijkheid. Dus meer duidelijk uitgelegd: Eerst was er schoolzwemmen + een andere sport. Nu is de keuze zwemmen OF een andere sport. Dat is dus een koekje van eigen deeg.

 

and request

De bezuinigingen terug te draaien zodat Alle kinderen gebruik kunnen maken van de basiservaring zwemmen.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Delft 
Petition desk:
Closing date:
2016-12-24 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Helene Veer 

History

Signatures