U, de petitionaris
Boschveldweg 8515 liggend

Red de platanen in Den Bosch

3.931 ondertekeningen

Nederlanders, wij hebben jullie nodig! Er worden onnodig veel bomen gekapt in Nederland! Ook in Den Bosch!  Help ons een signaal af te geven aan de gemeente, ProRail en de Staatssecretaris, dat deze bomen heel belangrijk zijn. Sta op voor onze bomen en teken de petitie!

34 waardevolle platanen langs het spoor worden acuut bedreigd in Den Bosch. Voor een trillingswand! Terwijl er een alternatief is. Laat uw stem horen! Onderteken en deel de petitie met jong en oud! Samen strijden we voor het behoud van onze platanen!

Wij weten niet hoeveel tijd we nog hebben, dus teken nu!

Petitie

Wij

de Actiegroep Red de Platanen en medestanders, zijn tegen deze onnodige bomenkap en strijden voor het behoud van onze platanen.

 

constateren dat:

  • Vanwege de toename van goederentreinen door de stad móet er een trillingswand komen langs het spoor.
  • Dit mag niet ten koste gaan van de waardevolle platanen.
  • Er is een alternatieve locatie voor deze wand, maar de staatssecretaris toont zich niet bereid om hier geld in te steken (!)

Waarom vechten wij voor het behoud van de platanen:

  • bomen houden de omgeving koel en helpen daarmee tegen hittestress;
  • bomen vangen fijnstof af, slaan CO2 op en zorgen voor schone lucht; - bomen zijn nodig voor ónze zuurstofproductie en versterken de biodiversiteit;
  • de waardevolle platanen vormen een groen lint door de wijk en dragen bij aan de beeldkwaliteit; 

 

en verzoeken

onze prachtige bomen te sparen. De platanen zijn onvervangbaar en herplant is niet mogelijk. Wat rest is een boomloze straat.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Staatssecretaris 
Petitieloket:
Einddatum:
28-02-2022 
Petitionaris:
Ana Fernandes Menezes 
Organisatie:
Actiegroep Red de Platanen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen