You, the petitioner
Boschveldweg 8515 liggend

Red de platanen in Den Bosch

3,931 signatures

Nederlanders, wij hebben jullie nodig! Er worden onnodig veel bomen gekapt in Nederland! Ook in Den Bosch!  Help ons een signaal af te geven aan de gemeente, ProRail en de Staatssecretaris, dat deze bomen heel belangrijk zijn. Sta op voor onze bomen en teken de petitie!

34 waardevolle platanen langs het spoor worden acuut bedreigd in Den Bosch. Voor een trillingswand! Terwijl er een alternatief is. Laat uw stem horen! Onderteken en deel de petitie met jong en oud! Samen strijden we voor het behoud van onze platanen!

Wij weten niet hoeveel tijd we nog hebben, dus teken nu!

Petition

We

de Actiegroep Red de Platanen en medestanders, zijn tegen deze onnodige bomenkap en strijden voor het behoud van onze platanen.

 

establish that:

  • Vanwege de toename van goederentreinen door de stad móet er een trillingswand komen langs het spoor.
  • Dit mag niet ten koste gaan van de waardevolle platanen.
  • Er is een alternatieve locatie voor deze wand, maar de staatssecretaris toont zich niet bereid om hier geld in te steken (!)

Waarom vechten wij voor het behoud van de platanen:

  • bomen houden de omgeving koel en helpen daarmee tegen hittestress;
  • bomen vangen fijnstof af, slaan CO2 op en zorgen voor schone lucht; - bomen zijn nodig voor ónze zuurstofproductie en versterken de biodiversiteit;
  • de waardevolle platanen vormen een groen lint door de wijk en dragen bij aan de beeldkwaliteit; 

 

and request

onze prachtige bomen te sparen. De platanen zijn onvervangbaar en herplant is niet mogelijk. Wat rest is een boomloze straat.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Staatssecretaris 
Petition desk:
Closing date:
2022-02-28 
Lead petitioner:
Ana Fernandes Menezes 
Organisation:
Actiegroep Red de Platanen 
Website:

History

Signatures