U, de petitionaris
9789464031126 cov

Overheid voor de burger in plaats van voor de grote bedrijven

20 ondertekeningen

De overheid schuurt dichter tegen het bedrijfsleven aan dan tegen de burger. Dat moet veranderen. Geen subsidies meer aan bedrijven die het milieu en onze gezondheid verpesten, maar subsidies aan bedrijven die de wereld beter maken, denk aan biologische landbouw, schone energie, etc.

Petitie

Wij

gewone burgers

 

constateren

dat de politici die voor ons op zouden moeten komen, juist opkomen voor grote bedrijven en zichzelf, en dat dat ten koste gaat van onze gezondheid en ons welzijn.

 

en verzoeken

daarom verzoeken wij deze politici andere keuzes te maken, keuzes die wel in het belang zijn van ons; ons welzijn en onze gezondheid.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
13-10-2020 
Petitionaris:
Cors van den Berg 
Organisatie:
Chronisch Gezond 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De gewone burgers in het zonnetje

De democratie werkt nu als volgt: de burgers kiezen de mensen die hen zullen vertegenwoordigen. In plaats van dat deze gekozen personen ons welzijn en onze gezondheid bewaken, kiezen ze vaak de kant van bedrijven die ons welzijn en onze gezondheid juist bedreigen.

+Lees meer...

Dat zien we bij voeding (subsidies naar landbouw die onze grond uitwoont en het milieu verzoeken), maar ook bij energie (subsidies naar fossiele brandstoffen en biomassa bedrijven). Dat is de omgekeerde wereld

14-07-2020