U, de petitionaris

Ook geen bindend studieadvies voor universitaire eerstejaars wegens corona

6.117 ondertekeningen

Voor het HBO is door het kabinet besloten om dit jaar in verband met corona geen bindend studieadvies te laten gelden maar wel voor het wetenschappelijk onderwijs, omdat die zogenaamd minder hinder ondervinden van corona. De reden die hiervoor wordt opgegeven is dat corona voor minder kwaliteitsverlies zou zorgen op het WO dan op het HBO. Ook wordt gezegd dat het WO minder praktijkgericht onderwijs zou hebben en dat dit minder belangrijk zou zijn wat niet juist is.

Petitie

Wij

De eerstejaars studenten van het WO en mensen die begrip hebben voor onze situatie.

 

constateren dat:

  • dat de feiten die benoemd zijn om het bindend studieadvies voor het wetenschappelijk onderwijs (wo) wel te laten gelden onjuist zijn.
  • dat als reden genoemd wordt dat wo-studenten minder praktijkonderwijs hebben.
  • dat dit zeker niet voor alle studies geldt en dit praktijkonderwijs is ook zeker niet minder belangrijk bij een WO-studie.
  • dat ook de mate van normaal onderwijs veel minder is en de kwaliteit lager.
  • dat studenten dit jaar niet de dupe mogen worden van de coronoamaatregelen in het onderwijs waardoor ze mogelijk nu het eerste jaar niet halen en van de opleiding moeten.
  • dat het bindend studieadvies door corona extra druk geeft.

 

en verzoeken

herzie de uitspraak met betrekking tot het bindend studieadvies in het wetenschappelijk onderwijs en schaf die alsnog voor het komende jaar af.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
13-02-2021 
Petitionaris:
Ralf Brouwers 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen