You, the petitioner

Ook geen bindend studieadvies voor universitaire eerstejaars wegens corona

6,117 signatures

Voor het HBO is door het kabinet besloten om dit jaar in verband met corona geen bindend studieadvies te laten gelden maar wel voor het wetenschappelijk onderwijs, omdat die zogenaamd minder hinder ondervinden van corona. De reden die hiervoor wordt opgegeven is dat corona voor minder kwaliteitsverlies zou zorgen op het WO dan op het HBO. Ook wordt gezegd dat het WO minder praktijkgericht onderwijs zou hebben en dat dit minder belangrijk zou zijn wat niet juist is.

Petition

We

De eerstejaars studenten van het WO en mensen die begrip hebben voor onze situatie.

 

observe

  • dat de feiten die benoemd zijn om het bindend studieadvies voor het wetenschappelijk onderwijs (wo) wel te laten gelden onjuist zijn.
  • dat als reden genoemd wordt dat wo-studenten minder praktijkonderwijs hebben.
  • dat dit zeker niet voor alle studies geldt en dit praktijkonderwijs is ook zeker niet minder belangrijk bij een WO-studie.
  • dat ook de mate van normaal onderwijs veel minder is en de kwaliteit lager.
  • dat studenten dit jaar niet de dupe mogen worden van de coronoamaatregelen in het onderwijs waardoor ze mogelijk nu het eerste jaar niet halen en van de opleiding moeten.
  • dat het bindend studieadvies door corona extra druk geeft.

 

and request

herzie de uitspraak met betrekking tot het bindend studieadvies in het wetenschappelijk onderwijs en schaf die alsnog voor het komende jaar af.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2021-02-13 
Lead petitioner:
Ralf Brouwers 
Website:

History

Signatures