U, de petitionaris

Onafhankelijk onderzoek ritueel misbruik

3.051 ondertekeningen

Er komt geen onafhankelijk onderzoek naar ritueel misbruik. Dat zegt minister Grapperhaus in antwoord op Kamervragen. Onbegrijpelijk, vinden Kamerleden van de SP, PvdA en GroenLinks. Zij willen hierover in debat tijdens het Algemeen Overleg Zeden op 6 oktober.

De minister deed deze uitspraken naar aanleiding van Kamervragen over de Argos-uitzending Glasscherven en Duistere Rituelen.

Argos verzamelde meer dan tweehonderd getuigenissen van mensen die aangeven dat zij slachtoffer zijn van georganiseerd seksueel misbruik. Honderdveertig van de verhalen zouden - als de aangevers zich bij de politie melden - het stempel ‘rituele kenmerken’ krijgen. Dat is seksueel misbruik, waarbij ook allerlei macabere aspecten een rol spelen. Satanische rituelen bij kaarslicht, martelingen, maar ook het ritueel offeren van baby’s.

WIJ Pleiten ervoor dat er op 6 oktober 2020 tijdens het ALGEMEEN OVERLEG “ZEDEN“ in de Tweede Kamer Der Staten Generaal, een onafhankelijk onderzoek moet komen naar ritueel misbruik.

Vecht jij ook voor deze kinderen? Teken dan deze petitie NU!

Petitie

Wij

Zijn slachtoffers en medestanders van stop Ritueel Misbruik. Stop Ritueel Misbruik - NU!

 

constateren

  • Een groot aantal slachtoffers die aangifte doen met rituele kenmerken worden in een vroeg stadium doorgestuurd naar de LEBZ – De Landelijk Expertisegroep Bijzondere Zedenzaken van de politie. Het doel van de LEBZ is om ‘valse beschuldigingen’ te voorkomen. De laatste keer dat een onderzoek is gedaan, is ruim 25 jaar geleden. Veel slachtoffers krijgen niet de hulp waar ze recht op hebben.
  • De Minister van Justitie Grapperhaus heeft stellig verkondigd dat hij niet van plan is om hier onafhankelijk onderzoek naar te doen.

 

en verzoeken

Dat er op 6 oktober 2020 tijdens het Algemeen Overleg zeden een akkoord moet komen voor een grootschalig en onafhankelijk onderzoek naar Ritueel Misbruik in Nederland. Een onderzoek naar het bestaan van netwerken waarin seksueel misbruik met rituele kenmerken plaatsvindt. Zodat wij onze kinderen kunnen beschermen voor deze gruwelijke vormen van seksueel geweld.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
29-12-2020 
Petitionaris:
Rachèl Frank  
Organisatie:
Stopritueelmisbruiknu  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Motie voor onafhankelijk naar ritueel misbruik is aangenomen

Vandaag zijn de moties in stemming gebracht en de motie voor het onafhankelijk onderzoek naar ritueel misbruik is aangenomen met “ algemene stem” dat betekent dat de hele Tweede Kamer ervoor heeft gestemd. De motie over de LEBZ is aangehouden en wordt later over gestemd.

+Lees meer...

Blijf tekenen en delen voor de andere motie!

Met dank aan de meer dan 2.920 ondertekenaars ❤️❤️❤️❤️

13-10-2020

Moties in stemming

Op dinsdag 13 oktober worden de moties in stemming gebracht. De moties voor onafhankelijk onderzoek naar ritueel misbruik en de LEBZ.

+Lees meer...

De petitie blijft doorlopen blijf tekenen en delen!!

12-10-2020

Algemeen overleg op 6 oktober is omgezet naar schriftelijk overleg

Het Algemeen overleg Zeden op 6 oktober is omgezet naar een schriftelijk overleg. Vanavond (5 oktober 2020) zinnen de kamerleden (PVDA,SP EN GROENLINKS) er op om tijdens het debat over slachtoffer rechten alsnog op een akkoord te komen voor onafhankelijk onderzoek naar Ritueel Misbruik.

05-10-2020