You, the petitioner

Onafhankelijk onderzoek ritueel misbruik

3,051 signatures

Er komt geen onafhankelijk onderzoek naar ritueel misbruik. Dat zegt minister Grapperhaus in antwoord op Kamervragen. Onbegrijpelijk, vinden Kamerleden van de SP, PvdA en GroenLinks. Zij willen hierover in debat tijdens het Algemeen Overleg Zeden op 6 oktober.

De minister deed deze uitspraken naar aanleiding van Kamervragen over de Argos-uitzending Glasscherven en Duistere Rituelen.

Argos verzamelde meer dan tweehonderd getuigenissen van mensen die aangeven dat zij slachtoffer zijn van georganiseerd seksueel misbruik. Honderdveertig van de verhalen zouden - als de aangevers zich bij de politie melden - het stempel ‘rituele kenmerken’ krijgen. Dat is seksueel misbruik, waarbij ook allerlei macabere aspecten een rol spelen. Satanische rituelen bij kaarslicht, martelingen, maar ook het ritueel offeren van baby’s.

WIJ Pleiten ervoor dat er op 6 oktober 2020 tijdens het ALGEMEEN OVERLEG “ZEDEN“ in de Tweede Kamer Der Staten Generaal, een onafhankelijk onderzoek moet komen naar ritueel misbruik.

Vecht jij ook voor deze kinderen? Teken dan deze petitie NU!

Petition

We

Zijn slachtoffers en medestanders van stop Ritueel Misbruik. Stop Ritueel Misbruik - NU!

 

observe

  • Een groot aantal slachtoffers die aangifte doen met rituele kenmerken worden in een vroeg stadium doorgestuurd naar de LEBZ – De Landelijk Expertisegroep Bijzondere Zedenzaken van de politie. Het doel van de LEBZ is om ‘valse beschuldigingen’ te voorkomen. De laatste keer dat een onderzoek is gedaan, is ruim 25 jaar geleden. Veel slachtoffers krijgen niet de hulp waar ze recht op hebben.
  • De Minister van Justitie Grapperhaus heeft stellig verkondigd dat hij niet van plan is om hier onafhankelijk onderzoek naar te doen.

 

and request

Dat er op 6 oktober 2020 tijdens het Algemeen Overleg zeden een akkoord moet komen voor een grootschalig en onafhankelijk onderzoek naar Ritueel Misbruik in Nederland. Een onderzoek naar het bestaan van netwerken waarin seksueel misbruik met rituele kenmerken plaatsvindt. Zodat wij onze kinderen kunnen beschermen voor deze gruwelijke vormen van seksueel geweld.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-12-29 
Lead petitioner:
Rachèl Frank  
Organisation:
Stopritueelmisbruiknu  
Website:

History

Signatures

Updates

Motie voor onafhankelijk naar ritueel misbruik is aangenomen

Vandaag zijn de moties in stemming gebracht en de motie voor het onafhankelijk onderzoek naar ritueel misbruik is aangenomen met “ algemene stem” dat betekent dat de hele Tweede Kamer ervoor heeft gestemd. De motie over de LEBZ is aangehouden en wordt later over gestemd.

+Read more...

Blijf tekenen en delen voor de andere motie!

Met dank aan de meer dan 2.920 ondertekenaars ❤️❤️❤️❤️

2020-10-13

Moties in stemming

Op dinsdag 13 oktober worden de moties in stemming gebracht. De moties voor onafhankelijk onderzoek naar ritueel misbruik en de LEBZ.

+Read more...

De petitie blijft doorlopen blijf tekenen en delen!!

2020-10-12

Algemeen overleg op 6 oktober is omgezet naar schriftelijk overleg

Het Algemeen overleg Zeden op 6 oktober is omgezet naar een schriftelijk overleg. Vanavond (5 oktober 2020) zinnen de kamerleden (PVDA,SP EN GROENLINKS) er op om tijdens het debat over slachtoffer rechten alsnog op een akkoord te komen voor onafhankelijk onderzoek naar Ritueel Misbruik.

2020-10-05