U, de petitionaris
Petitie plaatje

Nee tegen afvalverwerking midden in het Limburgs landschap

1.067 ondertekeningen

Met deze petitie willen wij de politiek ervan doordringen dat “verduurzaming” ten koste van natuur en leefbaarheid niet op draagkracht kan rekenen.

Petitie

Wij

bezorgde burgers

 

constateren dat:

  • Dat gemeente Venlo een grootschalig experiment met warmte uit afval midden in ons Limburgs landschap mogelijk wil maken.
  • Duizenden vrachtwagens met varkensmest en ander afval dwars door Schandelo en het natuurgebied Zwart Water zullen rijden.
  • Dat milieuwinst zeer twijfelachtig is, maar uitstoot van schadelijke gassen en stank een feit.
  • Dat er voldoende betere alternatieven zijn zoals zonnethermie.

 

en verzoeken

  1. Dat de gemeente Venlo zich niet laat leiden door de lobby van lokale ondernemers maar juist een onafhankelijk onderzoek laat uitvoeren naar de beste optie voor verduurzaming van glastuinbouw in Schandelo en Velden.
  2. Dat industriële activiteiten binnen de gemeente volgens de juiste ruimtelijke ordening op een industrieterrein plaatsvinden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Venlo 
Petitieloket:
Einddatum:
01-03-2020 
Petitionaris:
Jev Kuznetsov 
Organisatie:
Vereniging Mooi Schandelo 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Factcheck 'biomeiler'

Om veelgestelde vragen te beantwoorden, hebben we een ‘Factcheck’ samengesteld waarmee we de beweringen van BioVerbeek tegen het licht houden. Blijf ons hierin volgen, want we vullen het regelmatig aan met de laatste beweringen en reactie die we hierop krijgen van onafhankelijke specialisten..

23-07-2020

Overzicht van de ontwikkelingen

Wij hebben een overzicht gemaakt van de belangrijkste ontwikkelingen rondom dit project van de afgelopen twee jaar. Hier zijn ook links te vinden naar de documenten die bij de procedures horen, zoals het principeverzoek en m.e.r.

+Lees meer...

beoordeling.

22-07-2020

Waarom reductie van stikstof zo belangrijk is

Een zeer verhelderend artikel in OneWorld . Stikstof is daarbij een van de grote oorzaken. Uiteindelijk betalen we met zijn allen op een of ander manier de rekening.

+Lees meer...

Daarom moeten we niet kijken naar wat er nu 'wettelijk ok is', maar naar wat kunnen we doen om ons natuur maximaal te beschermen! Hoewel op papier het compostfabriek van BioVerbeek niet gaat leiden tot toename van stikstofdepositie op de Maasduinen, zal dat in praktijk zeer waarschijnlijk het geval zijn.
Door gebruik te maken van zonnewarmte, geothermie of warmtepompen wordt wel een sterke stikstof reductie gerealiseerd! Gelukkig kan het ook, zoals al met succes bewezen door G2Energy

12-07-2020