You, the petitioner
Petitie plaatje

Nee tegen afvalverwerking midden in het Limburgs landschap

1,060 signatures

Met deze petitie willen wij de politiek ervan doordringen dat “verduurzaming” ten koste van natuur en leefbaarheid niet op draagkracht kan rekenen.

Petition

We

bezorgde burgers

 

observe

  • Dat gemeente Venlo een grootschalig experiment met warmte uit afval midden in ons Limburgs landschap mogelijk wil maken.
  • Duizenden vrachtwagens met varkensmest en ander afval dwars door Schandelo en het natuurgebied Zwart Water zullen rijden.
  • Dat milieuwinst zeer twijfelachtig is, maar uitstoot van schadelijke gassen en stank een feit.
  • Dat er voldoende betere alternatieven zijn zoals zonnethermie.

 

and request

  1. Dat de gemeente Venlo zich niet laat leiden door de lobby van lokale ondernemers maar juist een onafhankelijk onderzoek laat uitvoeren naar de beste optie voor verduurzaming van glastuinbouw in Schandelo en Velden.
  2. Dat industriële activiteiten binnen de gemeente volgens de juiste ruimtelijke ordening op een industrieterrein plaatsvinden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Venlo 
Petition desk:
Closing date:
2020-03-01 
Lead petitioner:
Jev Kuznetsov 
Organisation:
Vereniging Mooi Schandelo 
Website:

History

Signatures

Updates

Factcheck 'biomeiler'

Om veelgestelde vragen te beantwoorden, hebben we een ‘Factcheck’ samengesteld waarmee we de beweringen van BioVerbeek tegen het licht houden. Blijf ons hierin volgen, want we vullen het regelmatig aan met de laatste beweringen en reactie die we hierop krijgen van onafhankelijke specialisten..

2020-07-23

Overzicht van de ontwikkelingen

Wij hebben een overzicht gemaakt van de belangrijkste ontwikkelingen rondom dit project van de afgelopen twee jaar. Hier zijn ook links te vinden naar de documenten die bij de procedures horen, zoals het principeverzoek en m.e.r.

+Read more...

beoordeling.

2020-07-22

Waarom reductie van stikstof zo belangrijk is

Een zeer verhelderend artikel in OneWorld . Stikstof is daarbij een van de grote oorzaken. Uiteindelijk betalen we met zijn allen op een of ander manier de rekening.

+Read more...

Daarom moeten we niet kijken naar wat er nu 'wettelijk ok is', maar naar wat kunnen we doen om ons natuur maximaal te beschermen! Hoewel op papier het compostfabriek van BioVerbeek niet gaat leiden tot toename van stikstofdepositie op de Maasduinen, zal dat in praktijk zeer waarschijnlijk het geval zijn.
Door gebruik te maken van zonnewarmte, geothermie of warmtepompen wordt wel een sterke stikstof reductie gerealiseerd! Gelukkig kan het ook, zoals al met succes bewezen door G2Energy

2020-07-12