U, de petitionaris
Backline display

Muzikanten in de knel door parkeertarieven


506 ondertekeningen

Door de astronomisch hoge parkeertarieven in Amsterdam dreigt er voor de kleine onafhankelijke muziekscene een strop. De vitaliteit van de underground muziekscene staat onder druk.

Petitie

Wij

Drummers, toetsenisten, gitaristen, bassisten en talloze andere artiesten die de stad onvermoeibaar tot leven blazen.

 

constateren

  • Dat door het nu astronomisch hoge parkeertarief in Amsterdam dreigt er voor de onafhankelijke muziekscene een financiële strop.

  • Muzikanten en kleine horeca kunnen de hoge parkeerkosten niet dragen en zijn voor de logistiek helaas volstrekt afhankelijk van hun auto.

  • De underground muziekscene van Amsterdam komt zo flink onder druk te staan.

  • Deze kwetsbare parallele economie is niet mainstream of commercieel maar grassroots, rauw en authentiek. Ze bevindt zich buiten het zicht van de commercie en de subsidiecommissies maar is een onmisbare bodem voor de hele muziekcultuur. Talloze bekende muzikanten hebben jarenlang geëxperimenteerd op jamsessies, singer-songwriter avonden of in de blues cafés alvorens door te breken bij het grote publiek.

 

en verzoeken

om een oplossing te bedenken om de underground scene levend te houden. Een ontheffing voor muziekcafés of muzikanten met zwaar instrumentarium, een fonds voor backline in cafés, er zijn ideeën te over.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
16-07-2019 
Petitionaris:
Daan Herweg en Robert van der Padt 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

NRC: Muziekcafés slaan alarm: parkeertarieven veel te hoog voor muzikanten

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/04/24/muziekcafes-slaan-alarm-parkeertarieven-veel-te-hoog-voor-muzikanten-a3957970?fbclid=IwAR37eInebxw5W-rwCaFQP1sl3eNqDLQ2iSf4fR2Z8Cc94tflVaQdaXGys.

10-05-2019

AT5: Zorgen bij muzikanten over verhoogde parkeertarieven: ‘Wij zijn altijd de pineut’

Amsterdamse muzikanten hebben een brandbrief geschreven aan het stadsbestuur om aandacht te vragen voor de zorgen die leven in underground muziekscene in de stad. Vanwege de parkeertarieven (...) lees verder.

20-04-2019