You, the petitioner
Backline display

Muzikanten in de knel door parkeertarieven


506 signatures

Door de astronomisch hoge parkeertarieven in Amsterdam dreigt er voor de kleine onafhankelijke muziekscene een strop. De vitaliteit van de underground muziekscene staat onder druk.

Petition

We

Drummers, toetsenisten, gitaristen, bassisten en talloze andere artiesten die de stad onvermoeibaar tot leven blazen.

 

observe

  • Dat door het nu astronomisch hoge parkeertarief in Amsterdam dreigt er voor de onafhankelijke muziekscene een financiële strop.

  • Muzikanten en kleine horeca kunnen de hoge parkeerkosten niet dragen en zijn voor de logistiek helaas volstrekt afhankelijk van hun auto.

  • De underground muziekscene van Amsterdam komt zo flink onder druk te staan.

  • Deze kwetsbare parallele economie is niet mainstream of commercieel maar grassroots, rauw en authentiek. Ze bevindt zich buiten het zicht van de commercie en de subsidiecommissies maar is een onmisbare bodem voor de hele muziekcultuur. Talloze bekende muzikanten hebben jarenlang geëxperimenteerd op jamsessies, singer-songwriter avonden of in de blues cafés alvorens door te breken bij het grote publiek.

 

and request

om een oplossing te bedenken om de underground scene levend te houden. Een ontheffing voor muziekcafés of muzikanten met zwaar instrumentarium, een fonds voor backline in cafés, er zijn ideeën te over.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2019-07-16 
Lead petitioner:
Daan Herweg en Robert van der Padt 
Website:

History

Signatures

Updates

NRC: Muziekcafés slaan alarm: parkeertarieven veel te hoog voor muzikanten

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/04/24/muziekcafes-slaan-alarm-parkeertarieven-veel-te-hoog-voor-muzikanten-a3957970?fbclid=IwAR37eInebxw5W-rwCaFQP1sl3eNqDLQ2iSf4fR2Z8Cc94tflVaQdaXGys.

2019-05-10

AT5: Zorgen bij muzikanten over verhoogde parkeertarieven: ‘Wij zijn altijd de pineut’

Amsterdamse muzikanten hebben een brandbrief geschreven aan het stadsbestuur om aandacht te vragen voor de zorgen die leven in underground muziekscene in de stad. Vanwege de parkeertarieven (...) lees verder.

2019-04-20