U, de petitionaris

Muslim Lives Matter: ook in beschrijvingen

18 ondertekeningen

Moslims worden steeds vaker minder goed behandeld en de Islam wordt gekoppeld aan terrorisme. Dit vinden wij vallen onder het begrip “racisme” en dat is verboden volgens het Nederlandse strafrecht. (Zie kopjes en “constateren” en “en Verzoeken”.

Petitie

Wij

jonge moslims en andere Nederlanders

 

constateren

  • hoe moslims nu behandeld worden.
  • dit begint te lijken op hoe de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog (een zwarte bladzijde uit de geschiedenis) behandeld werden.
  • dat niet alleen in China (de Oeigoeren) maar ook op andere plekken op de wereld moslims ongelijk worden behandeld, zelfs in Nederland.
  • dat je mening uiten mag natuurlijk wel, maar sommige uitspraken gaan te ver: moslims worden steeds meer in een zwart daglicht gezet en gebeurt alleen bij moslims.
  • bijvoorbeeld dat als een moslim een zogenoemde terreuraanslag pleegt, dit direct als een “moslim terreuraanslag” gezien, maar als iemand met bijvoorbeeld een Joodse of Christelijke godsdienst hetzelfde doet wordt de godsdienst niet in het artikel benoemd.

 

en verzoeken

Het beboeten van racistische opmerkingen in woord en geschrift.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
09-02-2021 
Petitionaris:
Dina Achahabar  
Organisatie:
Tegen Racisme, voor gelijkheid  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen