You, the petitioner

Muslim Lives Matter: ook in beschrijvingen

18 signatures

Moslims worden steeds vaker minder goed behandeld en de Islam wordt gekoppeld aan terrorisme. Dit vinden wij vallen onder het begrip “racisme” en dat is verboden volgens het Nederlandse strafrecht. (Zie kopjes en “constateren” en “en Verzoeken”.

Petition

We

jonge moslims en andere Nederlanders

 

observe

  • hoe moslims nu behandeld worden.
  • dit begint te lijken op hoe de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog (een zwarte bladzijde uit de geschiedenis) behandeld werden.
  • dat niet alleen in China (de Oeigoeren) maar ook op andere plekken op de wereld moslims ongelijk worden behandeld, zelfs in Nederland.
  • dat je mening uiten mag natuurlijk wel, maar sommige uitspraken gaan te ver: moslims worden steeds meer in een zwart daglicht gezet en gebeurt alleen bij moslims.
  • bijvoorbeeld dat als een moslim een zogenoemde terreuraanslag pleegt, dit direct als een “moslim terreuraanslag” gezien, maar als iemand met bijvoorbeeld een Joodse of Christelijke godsdienst hetzelfde doet wordt de godsdienst niet in het artikel benoemd.

 

and request

Het beboeten van racistische opmerkingen in woord en geschrift.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2021-02-09 
Lead petitioner:
Dina Achahabar  
Organisation:
Tegen Racisme, voor gelijkheid  
Website:

History

Signatures