U, de petitionaris
Metro amsterdam

Maak een cirkellijnmetro in Amsterdam

16 ondertekeningen

Het openbaar vervoer gaat per 22 juli dit jaar flink op de schop in Amsterdam met de komst van de Noord/Zuidlijn. Hij is nog niet eens af, of er zijn nu al ook plannen om een Oost-Westlijn en een gesloten ringlijn te maken, met metrospoor tussen Isolatorweg en A'dam CS. Er zou net zo goed ook een 'cirkellijn' kunnen worden gemaakt. Met diensten die van zowel met de klok mee als tegen de klok in van CS naar CS rijden via Weesperplein, Amstel, Rai, Zuid, Amstelveenseweg, Lelylaan, Sloterdijk, en Isolatorweg. London, Parijs en Berlijn hebben ook zo'n metrolijn die dagelijks goed gebruikt wordt, dus dan zou Amsterdam dat ook kunnen gebruiken.

Petitie

Wij

Metroreizigers van Amsterdam.

 

constateren

  • De Noord/Zuidlijn is bijna klaar, en er worden nu al plannen gemaakt om een Oost/Westlijn te maken (met een stuk Isolatorweg-Centraal Station). Dan wordt het al een gesloten ringlijn.

  • Dan kan er net zo goed een nieuwe 'cirkellijn' komen, met diensten die zowel met de klok mee als tegen de klok rijden.

  • Een cirkellijn zou van van CS naar CS moeten rijden via Weesperplein, Amstel, RAI, Zuid, Amstelveenseweg, Lelylaan, Sloterdijk en Isolatorweg.

  • Zo kan Amstel bijvoorbeeld zijn verbinding met Zuid behouden, en ook een nieuwe verbinding richting Lelylaan en Sloterdijk krijgen.

  • Reizigers tussen de Zuid en Sloterdijk kunnen ook veel sneller en makkelijker naar CS reizen.

  • London, Parijs en Berlijn hebben ook zo'n cirkellijn-metro die dagelijks goed gebruikt wordt.

 

en verzoeken

Zo snel mogelijk circa 5 kilometer metrospoor aanleggen tussen Isolatorweg en Centraal Station voor een cirkellijn in Amsterdam, met diensten zowel met de klok mee als tegen de klok in. Net zoals ze in London, Parijs en Berlijn hebben.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
14-12-2022 
Petitionaris:
Tim Sekac 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Doel van petitie wordt in 2031 werkelijkheid

Stadsregio Amsterdam heeft in november 2020 onderzoek gedaan naar dit plan, en constateerde dat het op z'n vroegst in 2031 gerealiseerd kan worden. Het zal 0,9 tot 1,9 miljard moeten kosten, afhankelijk van de route die het gaat volgen en hoe hoog de kosten zullen zijn.

De Westkrant.

01-07-2021

Doel is (soort van) behaald!

Sinds 1 maart dit jaar rijdt metro 51 niet meer naar Amstelveen i.v.m de verbouwing. Die rijdt nu van CS naar Isolatorweg, dus dat grootste gedeelte is dan al werkelijkhijd! Nu moet er alleen nog 5 KM niew metrospoor worden aangelegd tussen Isolatorweg en CS, dan is het helemaal behaald! Volgens AT5 zou dat in hooguit in 2020/2021 moeten gebeuren!..

12-06-2019