You, the petitioner
Metro amsterdam

Maak een cirkellijnmetro in Amsterdam

10 signatures

Het openbaar vervoer gaat per 22 juli dit jaar flink op de schop in Amsterdam met de komst van de Noord/Zuidlijn. Hij is nog niet eens af, of er zijn nu al ook plannen om een Oost-Westlijn en een gesloten ringlijn te maken, met metrospoor tussen Isolatorweg en A'dam CS. Er zou net zo goed ook een 'cirkellijn' kunnen worden gemaakt. Met diensten die van zowel met de klok mee als tegen de klok in van CS naar CS rijden via Weesperplein, Amstel, Rai, Zuid, Amstelveenseweg, Lelylaan, Sloterdijk, en Isolatorweg. London, Parijs en Berlijn hebben ook zo'n metrolijn die dagelijks goed gebruikt wordt, dus dan zou Amsterdam dat ook kunnen gebruiken.

Petition

We

Metroreizigers van Amsterdam.

 

observe

  • De Noord/Zuidlijn is bijna klaar, en er worden nu al plannen gemaakt om een Oost/Westlijn te maken (met een stuk Isolatorweg-Centraal Station). Dan wordt het al een gesloten ringlijn.

  • Dan kan er net zo goed een nieuwe 'cirkellijn' komen, met diensten die zowel met de klok mee als tegen de klok rijden.

  • Een cirkellijn zou van van CS naar CS moeten rijden via Weesperplein, Amstel, RAI, Zuid, Amstelveenseweg, Lelylaan, Sloterdijk en Isolatorweg.

  • Zo kan Amstel bijvoorbeeld zijn verbinding met Zuid behouden, en ook een nieuwe verbinding richting Lelylaan en Sloterdijk krijgen.

  • Reizigers tussen de Zuid en Sloterdijk kunnen ook veel sneller en makkelijker naar CS reizen.

  • London, Parijs en Berlijn hebben ook zo'n cirkellijn-metro die dagelijks goed gebruikt wordt.

 

and request

Zo snel mogelijk circa 5 kilometer metrospoor aanleggen tussen Isolatorweg en Centraal Station voor een cirkellijn in Amsterdam, met diensten zowel met de klok mee als tegen de klok in. Net zoals ze in London, Parijs en Berlijn hebben.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2022-12-14 
Lead petitioner:
Tim Sekac 
Website:

History

Signatures

Updates

Doel is (soort van) behaald!

Sinds 1 maart dit jaar rijdt metro 51 niet meer naar Amstelveen i.v.m de verbouwing. Die rijdt nu van CS naar Isolatorweg, dus dat grootste gedeelte is dan al werkelijkhijd! Nu moet er alleen nog 5 KM niew metrospoor worden aangelegd tussen Isolatorweg en CS, dan is het helemaal behaald! Volgens AT5 zou dat in hooguit in 2020/2021 moeten gebeuren!..

2019-06-12