U, de petitionaris

Maak e-mailen met het Juridisch Loket weer mogelijk

5 ondertekeningen

Sinds de tweede helft van 2022 heeft het Juridisch Loket de mogelijkheid tot het e-mailen van je zaak geschrapt. Hiermee wordt schriftelijk bewijs aanleveren onmogelijk gemaakt wat resulteert in verslechtering van de uitleg en daarmee de ondermijning van de juridische positie van rechtszoekende.

Petitie

Wij

Rechtszoekenden met onvermogen

 

constateren dat:

Het wegnemen van de mogelijkheid een zaak te e-mailen via de website van juridisch loket ter beoordeling van de situatie.

 

en verzoeken

Om e-mailen van zaken ter beoordeling aan het juridisch loket per ommegaande weer mogelijk te maken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
hulpverleningsorganisatie 
Petitieloket:
Petitionaris:
Robert Velhorst 
Organisatie:
Noodzakelijk Online 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Naar verluidt: Het juridische loket email adres gaat weer open

Zoals de titel zegt, is het juridische loket weer van plan om haar email adres open te stellen. Het heeft maandenlang dicht gezeten i.v.m.

+Lees meer...

hackers aanvallen.

Hoewel begrijpelijk, zorgde dit ook voor inperking van rechtstoegangkelijkheid waarbij burgers niet in staat waren om bewijs aan te leveren op een voor hen prettige manier wat rechtsondermijnend heeft gewerkt.

Hoewel aan de specifieke inhoud van deze petitie is voldaan, blijft de geest van deze petitie onderbelicht. Het mag niet zo zijn dt het juridisch loket onbereikbaar is om documenten en bewijsmaterialen aan te leveren. De petitie is dus dan ook om het juridisch loket ertoe te dwingen om een bepaalde bereikbaarheidspercentage te garanderen en dat problemen binnen uren, allicht een dag worden verholpen i.p.v. weken tot zelfs maanden.

30-03-2024