U, de petitionaris
Image

Kom net un uus eintsje fan'e daam

1.200 ondertekeningen

Het college van de gemeente de Fryske Marren wil het karakteristieke hokje geplaatst op het havenhoofd van Lemmer, beter bekend als Ut eintsje fan'e daam, afbreken en vervangen door een lichtmast met bank. Het karakteristieke hokje is al decennia een niet te missen beeld wat bij De Lemmer hoort. Dit beeld moet blijven, daarom, handen af van "UUS EINTSJE FAN'E DAAM.

Teken en laat je stem horen tegen het idee van dit college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente de Fryske Marren.

Petitie

Wij

Lemsters met hart voor cultureel erfgoed die het vernielen van ons cultureel erfgoed, willen stoppen

 

constateren

Door het afbreken van het hokje wordt wederom een deel van het nog maar weinige cultureel erfgoed wat in de Lemmer aanwezig is, teniet gedaan. De teruggeplaatste vuurtoren en "UUS EINSJE FAN'E DAAM horen bij elkaar.

 

en verzoeken

het behoud van het hokje op het "einsje fan'e daam.

Onderteken deze petitie

 

Details

Ontvanger:
De Fryske Marren 
Petitieloket:
Einddatum:
07-07-2017 
Antwoord verwacht:
17-07-2017 
Status:
Ondertekenbaar 
Petitionaris:
Wietze de Haan 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Klopt informatie van wethouder Veltman?

Wethouder Veltman van de gemeente de Fryske Marren deed in de Commissie Ruimte voorkomen dat het Eintsje fan'e daam viel onder het friesmerenproject. In de uit te voeren projectenagenda staat als project genoemd "een Eyecatcher".Die zou geplaatst worden als het hokje op de westhavendam zou worden afgebroken.

+Lees meer...

Indien dat gerealiseerd zou worden, zou er geld uit de friesemerenpot aan kunnen worden bijgedragen (provinciegeld) Nu die plannen niet door gaan, maar het hokje blijft staan en er dus GEEN eyecatcher komt, is nog niet duidelijk of er geld vanuit de pot van het Friese meren project komt. Kortom de stelling dat het Eintsje fan 'e daam nu valt onder het friesmeren project is niet juist, dat zou alleen het geval zijn als de eyecatcher op het Eintsje wordt geplaatst.Nu dat project niet door gaat, is geen nieuw project aan de Friesemeren Agenda toegevoegd. Ergo, de informatie van ee wethouder, verstrekt aan de commissie Ruimte zijn vraagtekens bij te stellen.

08-06-2017

Wethouder Veltman informeerde de Raadscommissie onvolledig en deed voorkomen of de gehele klankbordgroep zich boog over de nieuwe plannen.

Gisteravond in de commissie Ruimte van de gemeente Fryske Marren gaf wethouder Veltman een onjuiste/onvolledige weergave van het overleg wat de gemeente zou hebben met de "klankbordgroep". Hij stelde dat de klankbordgroep al breed vertegenwoordigd was om advies te geven over de nieuwe plannen voor het "Eintsje fan'e daam".

+Lees meer...

Hij liet daarbij voorkomen (indruk wekken) dat de klankbord groep al groot genoeg was en dat die de kennis al wel in huis had. Hij meldde niet dat uit de klankbord groep "een KLEINE klankbordgroep is geformeerd".(Citaat brief gemeente DFM) die zich hierover buigt. De wethouder informeerde de commissie dus onvolledig. De raadscommissie deed er niets mee.

08-06-2017

Wethouder weigert Lemsters op te nemen in klankbordgroep

Hoewel we gisteren al uit het bericht van het Lemster Nijs hebben kunnen vernemen dat het gemeentebestuur geen vertegenwoordigers van de petitie-ondertekenaars in de klankbordgroep op wilden nemen, is vandaag een brief ontvangen van de gemeente de Fryske Marren. Men bedankt ons voor het aanbod om 2 mensen te leveren voor de klankbordgroep, maar vinden dat deelname van de stichting Oud Lemmer, stichting dorpsbehoud en de OVL voldoende is om mee te overleggen, dus het gemeentebestuur toont zijn onwil door niet mensen als Sake Visser c.s toe te laten tot de (inmiddels uitgekleedde) klankbordgroep.

+Lees meer...

Het boycotten van deze mensen zorgt voor onbegrip en onnodige irritatie, terwijl het zoveel beter had gekund.

04-06-2017