U, de petitionaris
Image

Kom net un uus eintsje fan'e daam

1.201 ondertekeningen

Het college van de gemeente de Fryske Marren wil het karakteristieke hokje geplaatst op het havenhoofd van Lemmer, beter bekend als Ut eintsje fan'e daam, afbreken en vervangen door een lichtmast met bank. Het karakteristieke hokje is al decennia een niet te missen beeld wat bij De Lemmer hoort. Dit beeld moet blijven, daarom, handen af van "UUS EINTSJE FAN'E DAAM.

Teken en laat je stem horen tegen het idee van dit college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente de Fryske Marren.

Petitie

Wij

Lemsters met hart voor cultureel erfgoed die het vernielen van ons cultureel erfgoed, willen stoppen

 

constateren

Door het afbreken van het hokje wordt wederom een deel van het nog maar weinige cultureel erfgoed wat in de Lemmer aanwezig is, teniet gedaan. De teruggeplaatste vuurtoren en "UUS EINSJE FAN'E DAAM horen bij elkaar.

 

en verzoeken

het behoud van het hokje op het "einsje fan'e daam.

Onderteken deze petitie

 

Details

Ontvanger:
De Fryske Marren 
Petitieloket:
Einddatum:
07-07-2017 
Antwoord verwacht:
17-07-2017 
Status:
Ondertekenbaar 
Petitionaris:
Wietze de Haan 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Petitie eindigt.

Goedemiddag,

De inzet die u allen heeft gepleegd door de petitie "Kom net un uus Eintsje fan'e daam" te ondertekenen, heeft vruchten afgeworpen. Meer dan 1200 mensen hebben de moeite genomen om steun te geven aan dit initiatief. De gemeente is teruggekeerd op haar schreden en zal het Eintsje fan'e daam proberen te herstellen en dus niet af te breken.

+Lees meer...

U mag dit succes tot de uwe rekenen. Zonder uw inzet was de sloophamer door de gemeente gehanteerd en was het hokje verdwenen. Het cultureel besef van u als ondertekenaars van de petitie was meer aanwezig dan bij het gemeentebestuur, maar men heeft uiteindelijk uw signaal tot behoud van het hokje begrepen en daarmee is deze petitie-actie een succes geworden. Nog steeds is er geen uitspraak van het gemeentebestuur over onze vraag om te komen tot een petitieloket, hoewel we al 2 maanden wachten op antwoord. Ook wil wethouder van der Pal geen vertegenwoordiging van de initiatiefnemers toelaten tot de miniklankbordgroep die eenzijdig van gemeentezijde is vastgesteld. Iets wat te betreuren is, waar is men bang voor? Met de griffie van de gemeente de Fryske Marren vindt overleg plaats op welke wijze de digitale petitie handtekeningen zullen worden overgedragen aan de gemeenteraad. Per 7 juli jl. is de petitie-ondertekening formeel beëindigd. Dank voor uw steun en hartverwarmende reacties. Het was het waard voor dit initiatief te vechten.

Wietze de Haan

09-07-2017

Klopt informatie van wethouder Veltman?

Wethouder Veltman van de gemeente de Fryske Marren deed in de Commissie Ruimte voorkomen dat het Eintsje fan'e daam viel onder het friesmerenproject. In de uit te voeren projectenagenda staat als project genoemd "een Eyecatcher".Die zou geplaatst worden als het hokje op de westhavendam zou worden afgebroken.

+Lees meer...

Indien dat gerealiseerd zou worden, zou er geld uit de friesemerenpot aan kunnen worden bijgedragen (provinciegeld) Nu die plannen niet door gaan, maar het hokje blijft staan en er dus GEEN eyecatcher komt, is nog niet duidelijk of er geld vanuit de pot van het Friese meren project komt. Kortom de stelling dat het Eintsje fan 'e daam nu valt onder het friesmeren project is niet juist, dat zou alleen het geval zijn als de eyecatcher op het Eintsje wordt geplaatst.Nu dat project niet door gaat, is geen nieuw project aan de Friesemeren Agenda toegevoegd. Ergo, de informatie van ee wethouder, verstrekt aan de commissie Ruimte zijn vraagtekens bij te stellen.

08-06-2017

Wethouder Veltman informeerde de Raadscommissie onvolledig en deed voorkomen of de gehele klankbordgroep zich boog over de nieuwe plannen.

Gisteravond in de commissie Ruimte van de gemeente Fryske Marren gaf wethouder Veltman een onjuiste/onvolledige weergave van het overleg wat de gemeente zou hebben met de "klankbordgroep". Hij stelde dat de klankbordgroep al breed vertegenwoordigd was om advies te geven over de nieuwe plannen voor het "Eintsje fan'e daam".

+Lees meer...

Hij liet daarbij voorkomen (indruk wekken) dat de klankbord groep al groot genoeg was en dat die de kennis al wel in huis had. Hij meldde niet dat uit de klankbord groep "een KLEINE klankbordgroep is geformeerd".(Citaat brief gemeente DFM) die zich hierover buigt. De wethouder informeerde de commissie dus onvolledig. De raadscommissie deed er niets mee.

08-06-2017