U, de petitionaris
Er is nieuws!
Covid 4x3

Keuzevrijheid vaccin

125 ondertekeningen

Door het ondertekenen van deze petitie roep ik de Minister van Volksgezondheid op om, naast de bestaande mRNA- en vectorvaccins, de keuzevrijheid te bieden gevaccineerd te worden met een klassiek vaccin op basis van een geïnactiveerd coronavirus.

Voor meer informatie zie: keuzevrijheidvaccin.nl

Petitie

Wij

de burgers van Nederland

 

constateren

  • dat er voor het vaccineren gebruik wordt gemaakt van mRNA-vaccins (Pfizer, Moderna) en vectorvaccins (AstraZeneca, Janssen),
  • er een groep mensen is die zich wel wil laten vaccineren, maar bezwaar heeft tegen genetisch gemodificeerde vaccins,
  • er alternatieven zijn in de vorm van een klassieke vaccins op basis van een geïnactiveerd virus,
  • dat de vaccinatiebereidheid en -graad met de keuze voor een geïnactiveerd vaccin zal toenemen,

 

en verzoeken

de Minister van Volksgezondheid

  • de keuzevrijheid te bieden gevaccineerd te kunnen worden met een klassiek geïnactiveerd vaccin en
  • zorg te dragen voor de (tijdelijke) erkenning, toelating en ter beschikkingstelling van het Sinovac (CoronaVac) vaccin in Nederland.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Petitionaris:
Arjan de Kok 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Honderdduizenden tijdstippen voor afspraken zijn nog niet ingevuld

Het RIVM gaat mensen versneld uitnodigen voor een corona vaccinatie. Reden voor de versnelling is een bericht van de GGD's.

+Lees meer...

Zij signaleren dat er van de 525.000 uitnodigingen die zijn verstuurd, nog maar 180.000 afspraken zijn gemaakt. Honderdduizenden tijdstippen voor afspraken zijn nog niet ingevuld. De oorzaak is niet bekend.

Zie artikel NOS van 10 mei

12-05-2021

WHO keurt Chinees vaccin Sinopharm goed voor noodgebruik

Op 7 mei 2021 heeft de Wereld Gezondhedsorganisatie (WHO) het Chinese Sinopharm vaccin goedgekeurd voor noodgebruik. De meeste vaccins, ook de mRNA en vectorvaccins hebben een dergelijke 'tijdelijke' goedkeuring voor noodgebruik.

+Lees meer...

Sinopharm is naast Sinovac het belangrijkste Chinese coronavaccin. Honderden miljoenen mensen binnen en buiten China zijn al met een van die twee middelen ingeënt tegen het coronavirus. De WHO wil met het oordeel een signaal geven aan nationale beleidsmakers dat het vaccin veilig en effectief is. De werkzaamheid van Sinopharm wordt volgens de WHO geschat op 79 procent. Tegelijkertijd hebben maar weinig mensen boven de zestig jaar deelgenomen aan klinische onderzoeken naar het vaccin dus kan de werkzaamheid voor die leeftijdscategorie niet worden vastgesteld. Volgende week neemt de organisatie een besluit over Sinovac, het andere prominente vaccin van Chinese makelij.

Zie hier het artikel in NRC: https://www.nrc.nl/nieuws/2021/05/07/who-keurt-chinees-vaccin-sinopharm-goed-voor-noodgebruik-a4042869

07-05-2021

Kijk ook op de website keuzevrijheidvaccin.nl

Tegelijk met het live gaan van deze petitie is ook de website www.keuzevrijheidvaccin.nl live gegaan! Hierop vindt u meer informatie over de verschillen tussen een klassiek geïnactiveerd vaccin en genetisch gemodificeerde vaccins, een FAQ, en informatie over de initiatiefnemer van deze petitie..

01-05-2021