You, the petitioner
There is news!
Covid 4x3

Keuzevrijheid vaccin

282 signatures

Door het ondertekenen van deze petitie roep ik de Minister van Volksgezondheid op om, naast de bestaande mRNA- en vectorvaccins, de keuzevrijheid te bieden gevaccineerd te worden met een klassiek vaccin op basis van een geïnactiveerd coronavirus.

Voor meer informatie zie: keuzevrijheidvaccin.nl

Petition

We

de burgers van Nederland

 

observe

  • dat er voor het vaccineren gebruik wordt gemaakt van mRNA-vaccins (Pfizer, Moderna) en vectorvaccins (AstraZeneca, Janssen),
  • er een groep mensen is die zich wel wil laten vaccineren, maar moeite heeft met genetisch gemodificeerde vaccins,
  • er alternatieven zijn in de vorm van een klassieke vaccins op basis van een geïnactiveerd virus,
  • dat de vaccinatiebereidheid en -graad met de keuze voor een geïnactiveerd vaccin zal toenemen,

 

and request

  • de keuzevrijheid te bieden gevaccineerd te kunnen worden met een klassiek geïnactiveerd vaccin en
  • zorg te dragen voor de (tijdelijke) erkenning, toelating en ter beschikkingstelling van het Sinovac (CoronaVac) vaccin in Nederland.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Lead petitioner:
Arjan de Kok 

History

Signatures

Updates

WHO keurt Sinovac goed voor noodgebruik

Na de goedkeuring op 7 mei van Sinopharm heeft de Wereldgezondheidsorganisatie, WHO, nu ook Sinovac (CoronaVac) goedgekeurd voor noodgebruik. De noodgebruik goedkeuring geldt voor alle vaccins momenteel in gebruik.

+Read more...

De goedkeuring houdt in dat Sinovac in het COVAX programma kan worden opgenomen. Sinovac is het meest gebruikte geïnactiveerde vaccin met meer dan 400.000 gebruikte doses. Het is een duidelijk signaal naar Westerse instanties, zoals de EMA, die Sinovac nog niet heeft goedgekeurd maar in een 'rolling review' heeft.

https://www.bbc.com/news/world-asia-china-57322504#:

2021-06-05

Van de 1,5 miljoen opgeroepenen hebben er slechts 670.000 een afspraak gemaakt.

Minder dan de helft van de 1,5 miljoen kwetsbaren die in de afgelopen periode zijn opgeroepen maakte maar een prikafspraak. Daarom worden de vijftigers nu versneld uitgenodigd.

+Read more...

Het RIVM tast in het duister over de reden waarom zo weinig vaccinatieafspraken worden geboekt door 60-minners met een medische indicatie.

Zie: https://www.ad.nl/binnenland/minder-dan-helft-kwetsbaren-maakte-prikafspraak-vijftigers-versneld-uitgenodigd~abf9638f/

2021-05-17

EMA start met versnelde beoordeling Sinovac

Het Europees medicijnagentschap EMA is begonnen met de versnelde beoordeling van Sinovac. Het Chinese coronavaccin werkt op basis van geïnactiveerd virus.

+Read more...

Vaccins op basis van geïnactiveerd virus kunnen ‘theoretisch een bredere immuunrespons opwekken’, schreef De Jonge op 10 maart in antwoord op Kamervragen over het pleidooi van Meijman. De immuunrespons van Sinovac is gebaseerd op een breder palet viruseiwitten. “Zo ontstaat een immuunrespons die in potentie beter is opgewassen tegen virusvarianten,” aldus Meijman. Vaccins op basis van geïnactiveerd virus worden in Nederland al jaren op grote schaal gebruikt. De vaccins tegen difterie, hepatitis B, polio, kinkhoest en tetanus maken al decennia deel uit van het Rijksvaccinatieprogramma. Bij goedkeuring kan ook Nederland gebruik maken van Sinovac, maar het ministerie van Volksgezondheid wil daar niet op vooruitlopen.

Zie: https://www.parool.nl/wereld/ema-start-met-beoordeling-van-chinees-coronavaccin~bfd5dfdf/

2021-05-16