U, de petitionaris
Stok landelijke petitie logo breed

Huurdersheffingen de wereld uit, te beginnen met de ATAD

1.734 ondertekeningen

Sinds 2013 heeft Den Haag de woningcorporaties twee heffingen opgelegd en daar is een derde heffing, de "Anti Tax Avoidance Directive" (ATAD), bijgekomen. De bedoeling hiervan is onduidelijk want corporaties verder belasten en toch van hen inspanningen verwachten op het gebied van woningbouw en duurzaamheid is haast een tegenstrijdigheid in het kwadraat.

Petitie

Wij

Allen die bij woningcorporaties huren of werken en de sociale huisvesting een warm hart toedragen.

 

constateren

  • Van de 12 maanden huur die de huurder betaalt, droeg de corporatie tot nu toe drie af aan Den Haag (Verhuurdersheffing en Vennootschapsbelasting).

  • Dit stijgt naar bijna 4 maanden omdat daar ook nog de ATAD bijkomt.

  • Deze heffing is bedoeld om belastingontduiking van multinationals tegen te gaan, maar wordt nu op grond van verkeerde redenen opgelegd en voert bovendien de belastingdruk van de woningcorporaties onevenredig en onnodig opvoert (tot ± 30%).

 

en verzoeken

  • Afschaffing van de ATAD die aan woningcorporaties geheven wordt.

  • Een herbezinning op de huidige behandeling van de sociale huisvesting. Dit met als doel de andere heffingen op de corporaties te laten vervallen zodat die hun vrijgekomen gelden kunnen investeren in een volwaardige, duurzame en betaalbare sociale huursector.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2020 
Petitionaris:
Xabier Jense 
Organisatie:
STOK (STedelijk Overleg Kommissies Bo-Ex) 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

**Volledige tekst van de oproep**

Zie: http://stokachterdedeur.nl/wp-content/uploads/STOK-Website-Landelijke-petitie-oproep.pdf.

29-01-2019