U, de petitionaris
Logo boomm final

Houd Station Mook-Molenhoek groen, geen weg langs de Heumense Schans

1.459 ondertekeningen

De gemeente Mook-Middelaar is gestart met het onderzoek naar de Ecozone Molenhoek. Er zal wederom onderzocht worden of de aanleg van een nieuwe verbindingsweg van Groesbeek naar de Rijksweg 271 (variant 5a) haalbaar is. Deze weg zal aan de onderkant van de Heumense Schans worden aangelegd. Deelt u onze zorgen? Onderteken dan de petitie!

Petitie

Wij

inwoners en andere belanghebbenden

 

constateren

dat de verbindingsweg (variant 5a) het volgende inhoudt:

  • Een uniek stuk natuurgebied met bijzondere flora en fauna zal worden vernietigd. En dat ruim 100.000 euro wordt uitgegeven alleen al naar een onderzoek hiernaar.

  • Er extra veel geluidsoverlast, uitstoot van fijnstof, uitlaatgassen en stikstof in het natuur- en woongebied zal zijn.

  • Molenhoek geen mooie plek meer is om te wonen omdat we tussen 2 'Rijkswegen' komen te liggen.

  • Het is niet de oplossing, maar een verschuiving/vererging van het probleem.

Er moet een oplossing komen voor de overlast langs Heumense baan/Ringbaan.

 

en verzoeken

de gemeente Gemeente Mook & Middelaar te stoppen met inbrengen van de 5a Variant als oplossing van de verkeersproblemen in Molenhoek. Geen weg achter het spoor en verwoesting van de natuur bij en op de Heumense Schans.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Mook en Middelaar 
Petitieloket:
Einddatum:
24-12-2023 
Petitionaris:
Oscar van Deurzen 
Organisatie:
BOOMM 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

BOOMM Nieuwsbrief december 2021

Beste lezer,

Afgelopen tijd is er weer veel gebeurd waar we je graag over willen informeren

1.293 handtekeningen voor een groen stationsgebied

De petitie ‘Houd Station Mook-Molenhoek groen, geen weg langs de Heumense Schans’ is inmiddels ruim 1.293 keer ondertekend. Sinds februari van dit jaar hebben inwoners van Molenhoek, Mook, Malden en Groesbeek, maar ook bezoekers van verder weg hun handtekening gezet.

+Lees meer...

Daarmee geven zij aan geen nieuwe, verbrede verbinding te willen tussen Groesbeek, om Molenhoek heen, via Mook naar de Rijksweg, met alle consequenties als natuurvernietiging, verkeersdrukte, overlast en het afsluiten van Molenhoek.

Burgemeester ontvangt boompje

Actiegroep BOOMM heeft op zaterdag 6 november onder grote belangstelling een boompje aangeboden aan burgemeester Willem Gradisen van Mook en Middelaar. Namens BOOMM deelde Molenhoeker Henk Joosten zijn zorgen over de komst van de weg met de burgemeester. Die nam het boompje in ontvangst maar nam zelf geen stelling in over de nieuw te plannen weg: ‘Ik ben burgemeester van iedereen’, zo sprak hij. Wel stond hij het boompje direct weer af om het te laten planten. Het boompje, sporkehout, was een gift van boomkweker Harrie van Lent.

Aansluitend werd de boom geplant achter het stationnetje van Mook-Molenhoek. Net als elke eerste zaterdag van de maand was hier natuurgroep Animo druk in de weer met onderhoud van de natuur. In aanwezigheid van De Gelderlander plantten inwoners Henk Joosten en Louise Bellersen de boom op een plek waar de nieuwe weg zou moeten komen. Met als motto: boompje groot, plantertje dood, spraken zij de hoop uit dat de boom hier nog lang kan blijven staan.

Zie ook de filmpjes op www.boomm.info en het verslag in de Gelderlander: Link naar Gelderlander

Mocht je voor ons gezamenlijk doel willen inzetten, dus eigenlijk ben je tegen de mogelijk aan te leggen weg, neem dan contact met ons op via info@boomm.info

Hartelijke groet,

BOOMM

12-12-2021

Actie: Aanbieden Boompje aan Burgemeester

Beste lezer,

Aanstaande zaterdagochtend, 6 november, 10.00 uur, bieden we namens BOOMM een boompje (Sporkehout) aan burgemeester Gradisen aan om onze zorgen over de mogelijke aanleg van een nieuwe weg tussen het spoorbruggetje Molenhoek en Bovensteweg / Veldweg kenbaar te maken. Deze overhandiging vindt plaats bij de Oversteekplaats snelfietsroute/Veldweg.

+Lees meer...

Naast de ingang gemeentewerf, Veldweg 3, Mook. We zouden het op prijs stellen als je aanwezig zou kunnen zijn om onze zorgen kracht bij te zetten. Als je mensen kent die onze zorgen delen, neem ze mee, ze zijn van harte welkom.

Voorafgaand aan de overhandiging gaan we Animo helpen tijdens de landelijke natuur opschoondag. Ook hierbij ben je van harte welkom. De dag begint om 9.00 uur. Verzamelen bij het station en vergeet niet een schop en werkhandschoenen mee te nemen.

We hopen op een mooie opkomst!

Hartelijke groet,

BOOMM

03-11-2021

Op naar de volgende fase!

Beste lezers,

De herfst is aangebroken, de blaadjes vallen weer van de bomen en het bos verandert van kleur. De eekhoorns verzamelen nootjes en de salamanders zoeken hun overwinterplek op.

+Lees meer...

De natuur maakt zich klaar voor de winter.

Wij hebben niet stil gezeten en wij hebben ook een verandering doorgemaakt als actiegroep. Door middel van de vele aandacht die we hebben gekregen in de omgeving, media en social media hebben zich meerdere mensen bij ons aangesloten waarmee we nu op 20 actieve leden hebben.

Naast Molenhoeksbelang zijn er meerdere actiegroepen die bezorgd zijn om de aanleg van de weg onder de Heumense Schans. Een daarvan is Buurtcomité Maasveld. Omdat zij dezelfde belangen nastreven, hebben we besloten om onze krachten te bundelen! We gaan nu samen verder als: ‘Belangengroep Onze Omgeving Mook Molenhoek’. In het kort; BOOMM. We hebben daarom het logo, facebook pagina en de petitie pagina veranderd naar BOOMM.

Omdat we nu met een grotere groep zijn en de krachten beter kunnen verdelen, hebben we ook de mogelijkheid gekregen om een website te ontwikkelen. De website is geworden:

https://www.boomm.info

Op deze site is de algemene informatie te vinden waartegen we actievoeren, wat u kunt doen, een tijdlijn vanaf de start van onze actiegroep, mogelijkheid om u aan (af) te melden voor de nieuwsbrief en nog veel meer!

Na ons laatste bericht zijn we ook flink gegroeid met medestanders die bezorgd zijn over de plannen met betrekking tot de aanleg van de weg. In het totaal hebben we 1094 geregistreerde medestanders, waarvan 965 in de directe omgeving van Molenhoek & Mook.

Hartelijke groet, BOOMM

31-10-2021