You, the petitioner
Logo molenshoeksbelang 6

Houd Station Mook-Molenhoek groen, geen weg langs de Heumense Schans

729 signatures

De gemeente Mook-Middelaar is gestart met het onderzoek naar de Ecozone Molenhoek. Er zal wederom onderzocht worden of de aanleg van een nieuwe verbindingsweg van Groesbeek naar de Rijksweg 271 (variant 5a) haalbaar is. Deze weg zal aan de onderkant van de Heumense Schans worden aangelegd. Deelt u onze zorgen? Onderteken dan de petitie!

Petition

We

inwoners en andere belanghebbenden

 

observe

dat de verbindingsweg (variant 5a) het volgende inhoudt:

  • Een uniek stuk natuurgebied met bijzondere flora en fauna zal worden vernietigd. En dat ruim 100.000 euro wordt uitgegeven alleen al naar een onderzoek hiernaar.

  • Er extra veel geluidsoverlast, uitstoot van fijnstof, uitlaatgassen en stikstof in het natuur- en woongebied zal zijn.

  • Molenhoek geen mooie plek meer is om te wonen omdat we tussen 2 'Rijkswegen' komen te liggen.

  • Het is niet de oplossing, maar een verschuiving/vererging van het probleem.

Er moet een oplossing komen voor de overlast langs Heumense baan/Ringbaan.

 

and request

de gemeente Gemeente Mook & Middelaar te stoppen met inbrengen van de 5a Variant als oplossing van de verkeersproblemen in Molenhoek. Geen weg achter het spoor en verwoesting van de natuur bij en op de Heumense Schans.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Mook en Middelaar 
Petition desk:
Closing date:
2021-12-24 
Lead petitioner:
Oscar van Deurzen 
Organisation:
MolenhoeksBelang 
Website:

History

Signatures

Updates

Op naar behoud van een duurzaam en groen Molenhoek.

Beste lezers, De lente is aangebroken en het is weer genieten op de Heumense Schans. De natuur komt weer in bloei en de dieren hebben hun kraamkamer geïnstalleerd op dit bijzonder mooie stukje natuur.

+Read more...

Wat zou het zonde zijn als dit wordt verstoord door razende auto's langs de Heumense Schans. Samen spannen we ons in om te voorkomen dat de zogenoemde variant 5A uit het Mobiliteitsplan Mook en Middelaar doorgang vindt, en om te Gemeente te bewegen om een duurzame oplossing te zoeken voor de verkeershinder rondom de Heumensebaan.

Daarom gaan we door met actie voeren. Naast deze online-petitie, zijn we al sinds december 2020 bezig met deur aan deur bezoeken in Molenhoek om meer bekendheid te geven over deze rigoureuze plannen. Met deze deur-aan-deur tegenstanders erbij zijn er al meer dan 930 tegenstanders van een weg langs de Heumense Schans.

Op naar behoud van een duurzaam en groen Molenhoek.

Dank je wel!

2021-03-30

MolenhoeksBelang in de Gelderlander 4-3-2021

De Gelderlander heeft ons geinterviewd afgelopen dinsdag, dit interview staat nu in de Gelderlander; Rijk van Nijmegen pag3. 'Als je afwacht, sta je direct op achterstand als tegenstander'

Het geeft goed weer wat de gemeente wil bereiken en waar wij ons zorgen over maken.

2021-03-04