You, the petitioner
Logo boomm final

Houd Station Mook-Molenhoek groen, geen weg langs de Heumense Schans

1,800 signatures

De gemeente Mook-Middelaar is gestart met het onderzoek naar de Ecozone Molenhoek. Er zal wederom onderzocht worden of de aanleg van een nieuwe verbindingsweg van Groesbeek naar de Rijksweg 271 (variant 5a) haalbaar is. Deze weg zal aan de onderkant van de Heumense Schans worden aangelegd. Deelt u onze zorgen? Onderteken dan de petitie!

Petition

We

inwoners en andere belanghebbenden

 

establish that:

dat de verbindingsweg (variant 5a) het volgende inhoudt:

  • Een uniek stuk natuurgebied met bijzondere flora en fauna zal worden vernietigd. En dat ruim 100.000 euro wordt uitgegeven alleen al naar een onderzoek hiernaar.

  • Er extra veel geluidsoverlast, uitstoot van fijnstof, uitlaatgassen en stikstof in het natuur- en woongebied zal zijn.

  • Molenhoek geen mooie plek meer is om te wonen omdat we tussen 2 'Rijkswegen' komen te liggen.

  • Het is niet de oplossing, maar een verschuiving/vererging van het probleem.

Er moet een oplossing komen voor de overlast langs Heumense baan/Ringbaan.

 

and request

de gemeente Gemeente Mook & Middelaar te stoppen met inbrengen van de 5a Variant als oplossing van de verkeersproblemen in Molenhoek. Geen weg achter het spoor en verwoesting van de natuur bij en op de Heumense Schans.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Mook en Middelaar 
Petition desk:
Closing date:
2027-12-24 
Lead petitioner:
Oscar van Deurzen 
Organisation:
BOOMM - Belangengroep Onze Omgeving Mook Molenhoek 
Website:

History

Signatures

Updates

Weg spoorzone van de baan

De Gemeenteraad van Mook heeft op 14 maart besloten dat er geen weg komt door de spoorzone achter het station van Molenhoek. Een structurele en betaalbare oplossing voor het verkeer Groesbeek-A73 is er niet en stakeholders in de regio voelen onvoldoende urgentie.

+Read more...

BOOMM is, net als haar 2.000 sympathisanten, verheugd dat hiermee een nieuwe weg door de spoorzone voorlopig van de baan is.

Wel heeft de Raad het gemeentebestuur opdracht gegeven om kleinere aanpassingen te onderzoeken, zoals geluidsarm asfalt en driedubbele ramen, om zo de verkeersoverlast draaglijker te maken voor de bewoners van de Ringbaan & Heumense Baan.

BOOMM was de afgelopen weken actief met een artikel in de krant en inspraak in de Raad en ziet graag dat de gemeente de bestemming van de spoorzone verandert van industrie naar natuur. Bijgevoegd het krantenartikel van BOOMM van 5 maart j.l.

2024-03-23

Gemeenteraad Mook: spoorzone moet natuur worden

De huidige bestemming van de spoorzone in Molenhoek, bedrijventerrein, moet natuur worden. Zo was de strekking van een motie die de Gemeenteraad van Mook tijdens de Raadsvergadering van 2 november heeft aangenomen.

+Read more...

Met de door VVD en DGP voorgestelde bestemmingswijziging zou de optie van een weg door de spoorzone niet langer mogelijk zijn.

Ook wil de Raad dat de wethouder onderzoekt of ter hoogte van de keerlus beperkt woningbouw mogelijk is; voor dat deel zou dan bestemming woningbouw gelden.

BOOMM vindt de motie een grote stap in de goede richting. Bijna het hele spoorterrein krijgt de bestemming natuur waardoor er geen weg door het waardevolle natuurgebied gerealiseerd kan worden. Hiervoor heeft BOOMM zich sterk gemaakt, de afgelopen jaren.

Tegelijkertijd is er het besef dat we er nog niet zijn. Het wachten is nu nog op de daadwerkelijke wijziging van het bestemmingsplan door het gemeentebestuur. Totdat dit een feit is zal BOOMM dit proces bewaken.

Aangenomen Motie Spoorzone:

2023-12-06

Gelukkig Nieuwjaar

BOOMM wenst iedereen een gelukkig, gezond en leefbaar 2023! Gelukkig Nieuwjaar.

2023-01-01