U, de petitionaris

Horeca beperken in verband met het coronavirus

1 ondertekening

Juist op plekken waar (veel) alcohol genuttigd wordt zijn mensen laks met coronamaatregelen zoals handen wassen en geen handen schudden. Daarom moeten horecagelegenheden in Nederland beperkt worden.

Petitie

Wij

De inwoners van Nederland,

 

constateren

Dat feestgangers in verscheidene horecagelegenheden laks omgaan met de tot dusver ingevoerde maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

 

en verzoeken

Dat diverse feestgelegenheden waar veel alcohol genuttigd wordt, zoals kroegen en discotheken, met beperkte openingstijden en beperkte aantal bezoekers gaan werken. Alles dichtgooien is niet nodig maar minder mensen naar binnen laten, beter ventileren en (veel) eerder de deuren sluiten zou de verspreiding van het corona virus kunnen beperken. (Horecaondernemers moeten compensatie kunnen krijgen bij winstverlies)

Het antwoord

Horeca sluit

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en horeca sluiten tot en met maandag 6 april.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/15/aanvullende-maatregelen-onderwijs-horeca-sport

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
13-06-2020 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Rike Swalve 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Horeca sluit

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en horeca sluiten tot en met maandag 6 april.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/15/aanvullende-maatregelen-onderwijs-horeca-sport.

15-03-2020