U, de petitionaris
Hillegom voor glasvezelnetwerk

Hillegom voor het behoud van glasvezelnetwerk

681 ondertekeningen

KPN, sinds 4 jaar eigenaar van Lijbrandt Telecom, heeft een infrastructurele verandering aangekondigd voor internet, telefoon en televisie. Voor het einde van het jaar wil KPN de ruim 4.000 abonnees van Hillegom over zetten naar één van de KPN pakketten.

Vindt u ook dat dit niet zomaar kan, teken dan deze petitie en deel het zo veel als mogelijk via alle mogelijke sociale media.

Petitie

Wij

Abonnees van Lijbrandt Telecom en inwoners van de gemeente Hillegom.

 

constateren dat:

  • De internetsnelheid voor het upload gaat terug van 100 naar 6 Mbit/sec. Dit is 16x trager. In een tijd dat delen van bestanden en clouddiensten de norm zijn.

  • De analoge aansluiting vervalt, het beluisteren van radio via de muziekinstallatie is daardoor niet meer mogelijk! Eén nieuwe digitale ontvanger in het basispakket en elke extra ontvanger €5 p/mnd.

  • Een halve dag thuisblijven voor de monteur om de glasvezelaansluiting over te zetten naar coax.

 

en verzoeken

  • Huidige snelheid is 60/60 maar is in werkelijkheid 100/100. De snelheid voor met name het uploaden moet blijven.

  • Huidige ontvangers bij voorkeur behouden of bij vervanging een eerlijke ruil van ontvangers.

  • Voortzetting van het huidige contract dus geen nieuw.

  • Huidige analoge aansluiting bij voorkeur behouden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
infrastructuurexploitant 
Petitieloket:
Einddatum:
10-11-2016 
Petitionaris:
Emiel 
Organisatie:
Burger Hillegom 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Aanbieden van de Petitie "Hillegom voor het behoud van glasvezelnetwerk"

Wie heeft er zin en tijd om samen met mij de petitie "Hillegom voor het behoud van glasvezelnetwerk" aan te bieden bij het kantoor van Lijbrandt Telecom/KPN op de Satellietbaan te Hillegom. In overleg met KPN wil ik dit woensdag of vrijdagochtend laten plaatsvinden? Het is goed als er ook een fotograaf aanwezig is om wederom aandacht te vestigen op de bijna 700 ondertekenaars in de plaatselijke kranten..

07-11-2016

In gesprek met Jasper Henkelman, directeur Lijbrandt Telecom

Waarom stopt Lijbrandt nu? Het is een weloverwogen besluit om de beweging nu in te zetten. Het merendeel van de klanten kiest tegenwoordig met name op basis van de televisiedienst voor een telecom aanbieder.

+Lees meer...

Juist op het gebied van televisie zijn er in de markt veel nieuwe ontwikkelingen. De techniek van het huidige televisieplatform van Lijbrandt Telecom leent zich onvoldoende om mee te gaan in deze ontwikkelingen. Door nu de klanten te laten overstappen, kunnen ze wel vooraan blijven meelopen in deze nieuwe ontwikkelingen.

De verbeteringen zitten met name op het gebied van interactieve televisie. KPN biedt nu al meer mogelijkheden voor online TV kijken, niet alleen via tablet maar ook via smartphone en pc, Netflix via het TV menu en exclusieve content (KPN presenteert). In de nabije toekomst zullen er meer toepassingen gaan komen, deze toepassingen zijn niet beschikbaar op het TV platform dat Lijbrandt Telecom nu gebruikt.

23-10-2016

Start aanleg nieuw glasvezelnetwerk in bestaande wijk Hillegom.

Op het oude Berbée terrein te Hillegom, waar ongeveer drie jaar geleden de wijk ’t Zand is gebouwd, start Reggefiber met de aanleg van glasvezelnetwerk waarop KPN de dienstverlening voor 31 december 2016 hoopt te gaan leveren. Dit staat in een brief van Lijbrandt Telecom te lezen die verzonden is op 11 oktober 2016..

20-10-2016