You, the petitioner
Hillegom voor glasvezelnetwerk

Hillegom voor het behoud van glasvezelnetwerk

681 signatures

KPN, sinds 4 jaar eigenaar van Lijbrandt Telecom, heeft een infrastructurele verandering aangekondigd voor internet, telefoon en televisie. Voor het einde van het jaar wil KPN de ruim 4.000 abonnees van Hillegom over zetten naar één van de KPN pakketten.

Vindt u ook dat dit niet zomaar kan, teken dan deze petitie en deel het zo veel als mogelijk via alle mogelijke sociale media.

Petition

We

Abonnees van Lijbrandt Telecom en inwoners van de gemeente Hillegom.

 

observe

  • De internetsnelheid voor het upload gaat terug van 100 naar 6 Mbit/sec. Dit is 16x trager. In een tijd dat delen van bestanden en clouddiensten de norm zijn.

  • De analoge aansluiting vervalt, het beluisteren van radio via de muziekinstallatie is daardoor niet meer mogelijk! Eén nieuwe digitale ontvanger in het basispakket en elke extra ontvanger €5 p/mnd.

  • Een halve dag thuisblijven voor de monteur om de glasvezelaansluiting over te zetten naar coax.

 

and request

  • Huidige snelheid is 60/60 maar is in werkelijkheid 100/100. De snelheid voor met name het uploaden moet blijven.

  • Huidige ontvangers bij voorkeur behouden of bij vervanging een eerlijke ruil van ontvangers.

  • Voortzetting van het huidige contract dus geen nieuw.

  • Huidige analoge aansluiting bij voorkeur behouden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
infrastructuurexploitant 
Petition desk:
Closing date:
2016-11-10 
Lead petitioner:
Emiel 
Organisation:
Burger Hillegom 

History

Signatures

Updates

Aanbieden van de Petitie "Hillegom voor het behoud van glasvezelnetwerk"

Wie heeft er zin en tijd om samen met mij de petitie "Hillegom voor het behoud van glasvezelnetwerk" aan te bieden bij het kantoor van Lijbrandt Telecom/KPN op de Satellietbaan te Hillegom. In overleg met KPN wil ik dit woensdag of vrijdagochtend laten plaatsvinden? Het is goed als er ook een fotograaf aanwezig is om wederom aandacht te vestigen op de bijna 700 ondertekenaars in de plaatselijke kranten..

2016-11-07

In gesprek met Jasper Henkelman, directeur Lijbrandt Telecom

Waarom stopt Lijbrandt nu? Het is een weloverwogen besluit om de beweging nu in te zetten. Het merendeel van de klanten kiest tegenwoordig met name op basis van de televisiedienst voor een telecom aanbieder.

+Read more...

Juist op het gebied van televisie zijn er in de markt veel nieuwe ontwikkelingen. De techniek van het huidige televisieplatform van Lijbrandt Telecom leent zich onvoldoende om mee te gaan in deze ontwikkelingen. Door nu de klanten te laten overstappen, kunnen ze wel vooraan blijven meelopen in deze nieuwe ontwikkelingen.

De verbeteringen zitten met name op het gebied van interactieve televisie. KPN biedt nu al meer mogelijkheden voor online TV kijken, niet alleen via tablet maar ook via smartphone en pc, Netflix via het TV menu en exclusieve content (KPN presenteert). In de nabije toekomst zullen er meer toepassingen gaan komen, deze toepassingen zijn niet beschikbaar op het TV platform dat Lijbrandt Telecom nu gebruikt.

2016-10-23

Start aanleg nieuw glasvezelnetwerk in bestaande wijk Hillegom.

Op het oude Berbée terrein te Hillegom, waar ongeveer drie jaar geleden de wijk ’t Zand is gebouwd, start Reggefiber met de aanleg van glasvezelnetwerk waarop KPN de dienstverlening voor 31 december 2016 hoopt te gaan leveren. Dit staat in een brief van Lijbrandt Telecom te lezen die verzonden is op 11 oktober 2016..

2016-10-20