U, de petitionaris
Petitiefoto

Help de pechgeneratie: basisbeurs in mindering op lening

31.025 ondertekeningen

Wij, de ouders van de zogenaamde ‘pechgeneratie’, hebben ons in de discussie rondom de basisbeurs als groep altijd afzijdig gehouden. Nu onze kinderen ondanks hun protesten en steekhoudende argumenten met een kluitje in het riet worden gestuurd, kunnen wij niet langer aan de zijlijn blijven staan.

Petitie

Wij

de ouders van de pechgeneratie

 

constateren

  • dat de regering onze kinderen ertoe heeft aangezet geld te lenen, waardoor de merendeel hun leven begint met een dikke studieschuld
  • dat het uitgespaarde geld niet heeft geleid tot de beloofde verbetering van het onderwijs
  • dat de regering zonder een spier te vertrekken een halve generatie jonge, hardwerkende mensen laat opdraaien voor de inschattingsfout die hun voorgangers in 2014 hebben gemaakt.

 

en verzoeken

geef onze kinderen dezelfde start als de studenten uit het verleden en die van de toekomst: laat ze niet met 1-0 achterstand aan hun volwassen leven beginnen, breng de gemiste basisbeurs in mindering op hun lening en hanteer bij degenen die geen geld hebben hoeven lenen maatwerk.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
24-04-2023 
Petitionaris:
Ellen Schneider | Dorte Holse  

Geschiedenis

Ondertekeningen