You, the petitioner
Petitiefoto

Help de pechgeneratie: basisbeurs in mindering op lening

24,403 signatures

Wij, de ouders van de zogenaamde ‘pechgeneratie’, hebben ons in de discussie rondom de basisbeurs als groep altijd afzijdig gehouden. Nu onze kinderen ondanks hun protesten en steekhoudende argumenten met een kluitje in het riet worden gestuurd, kunnen wij niet langer aan de zijlijn blijven staan.

Petition

We

de ouders van de pechgeneratie

 

observe

  • dat de regering onze kinderen ertoe heeft aangezet geld te lenen, waardoor de merendeel hun leven begint met een dikke studieschuld
  • dat het uitgespaarde geld niet heeft geleid tot de beloofde verbetering van het onderwijs
  • dat de regering zonder een spier te vertrekken een halve generatie jonge, hardwerkende mensen laat opdraaien voor de inschattingsfout die hun voorgangers in 2014 hebben gemaakt.

 

and request

geef onze kinderen dezelfde start als de studenten uit het verleden en die van de toekomst: laat ze niet met 1-0 achterstand aan hun volwassen leven beginnen, breng de gemiste basisbeurs in mindering op hun lening en hanteer bij degenen die geen geld hebben hoeven lenen maatwerk.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2023-02-24 
Lead petitioner:
Ellen Schneider | Dorte Holse  

History

Signatures