U, de petitionaris
Handenaf

Hand(en) af van het duin bij 't Horntje

966 ondertekeningen

Wij zeggen 'nee' tegen het Kunstwerk "In veilige handen" in de duinen bij 't Horntje. Geen verdere beschadiging van de bijzondere duintjes, geen onnodige aantasting van het lokale landschap en uitzicht door een veel te groot kunstwerk.

Petitie

Wij

Bewoners van 't Horntje en andere Texelaars

 

constateren

  • dat het kunstwerk niet hoort in de duinen bij 't Horntje.
  • Deze zeldzame grijze duinen worden beschadigd door de plaatsing van het kunstwerk zelf en door de aantrekkende werking daarvan op bezoekers.
  • De PH zanddijk is afgesloten voor publiek om grijze duinen te laten ontstaan, terwijl hier bestaande grijze duinen beschadigd worden.
  • De hand heeft met 14 m hoogte een buiten proportionele impact op het kleinschalige landschap en de entree van Texel.

 

en verzoeken

de gemeente Texel niet mee te werken aan de plaatsing van dit kunstwerk en met het Hoogheemraadschap HHNK te zoeken naar een alternatieve locatie met minder gevolgen voor natuur, landschap en de rust van buurtschap 't Horntje, dan wel te kiezen voor een meer bescheiden kunstwerk op een geschikte locatie.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Texel 
Petitieloket:
Einddatum:
01-10-2019 
Petitionaris:
Kasper van Kraaij 
Organisatie:
Bewoners buurtschap 't Horntje Texel 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen