You, the petitioner
Handenaf

Hand(en) af van het duin!

963 signatures

Wij zeggen 'nee' tegen het Kunstwerk "In veilige handen" in de duinen bij 't Horntje. Geen verdere beschadiging van de bijzondere duintjes, geen onnodige aantasting van het lokale landschap en uitzicht door een veel te groot kunstwerk.

Petition

We

Bewoners van 't Horntje en omgeving

 

observe

dat het kunstwerk niet hoort in de duinen bij 't Horntje. Deze zeldzame grijze duinen worden beschadigd door de plaatsing van het kunstwerk zelf en door de aantrekkende werking daarvan op bezoekers. De PH zanddijk is afgesloten voor publiek om grijze duinen te laten ontstaan, terwijl hier bestaande grijze duinen beschadigd worden. De hand heeft met 14 m hoogte een buiten proportionele impact op het kleinschalige landschap en de entree van Texel.

 

and request

de gemeente Texel niet mee te werken aan de plaatsing van dit kunstwerk en met het Hoogheemraadschap HHNK te zoeken naar een alternatieve locatie met minder gevolgen voor natuur, landschap en de rust van buurtschap 't Horntje, dan wel te kiezen voor een meer bescheiden kunstwerk op een geschikte locatie.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Texel 
Petition desk:
Closing date:
2019-10-01 
Lead petitioner:
Kasper van Kraaij 
Organisation:
Bewoners buurtschap 't Horntje Texel 
Website:

History

Signatures