U, de petitionaris
Petitie haarlem laat bewonersinitiatief toe voor een leefbare stad

Haarlem, laat bewonersinitiatief toe voor de leefbare stad

284 ondertekeningen

Bewonersvereniging Ons Buurtschap roept de gemeente Haarlem op tot het inlaten van bewonersinitiatieven, zoals het samenwerkingsproject iZoof Car Sharing - die bijdragen aan het oplossen van stadsproblematiek, en die daartoe opereren in de ruimte tussen markt, overheid en bewoners.

Petitie

Wij

Ons Buurtschap, initiators pilotproject iZoof Car Sharing, supporters en bewoners van Haarlem

 

constateren

  • Dat het oplossen van stadsproblematiek samenhangt met gedragsveranderingen die markt en overheid alléén niet tijdig kunnen bewerkstellingen;
  • Dat bewoners daartoe een middel co-creëerden; een concept voor e-autodelen waarin bewoners, markt en overheid samenwerken op een missie voor de stad;
  • Dat alle opbrengsten uit dit middel terugvloeien in de buurten.

 

en verzoeken

  1. Dat de politiek met haar besluitvorming en facilitering van dit project de bereidwilligheid en inspanningen van bewoners benut om de leefbaarheid van Haarlem te behouden en te verbeteren.

  2. Dat de politiek zich realiseert dat dit initiatief niet op zich staat, maar exemplarisch is voor vele lokale initiatieven van bewoners, stadmakers en sociale ondernemers die eveneens opereren in de kansrijke ruimte tussen markt, overheid en bewoners.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Haarlem 
Petitieloket:
Einddatum:
25-04-2021 
Petitionaris:
Anna-Richt Hannema 
Organisatie:
Ons Buurtschap  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen