You, the petitioner
Petitie haarlem laat bewonersinitiatief toe voor een leefbare stad

Haarlem, laat bewonersinitiatief toe voor de leefbare stad

284 signatures

Bewonersvereniging Ons Buurtschap roept de gemeente Haarlem op tot het inlaten van bewonersinitiatieven, zoals het samenwerkingsproject iZoof Car Sharing - die bijdragen aan het oplossen van stadsproblematiek, en die daartoe opereren in de ruimte tussen markt, overheid en bewoners.

Petition

We

Ons Buurtschap, initiators pilotproject iZoof Car Sharing, supporters en bewoners van Haarlem

 

establish that:

  • Dat het oplossen van stadsproblematiek samenhangt met gedragsveranderingen die markt en overheid alléén niet tijdig kunnen bewerkstellingen;
  • Dat bewoners daartoe een middel co-creëerden; een concept voor e-autodelen waarin bewoners, markt en overheid samenwerken op een missie voor de stad;
  • Dat alle opbrengsten uit dit middel terugvloeien in de buurten.

 

and request

  1. Dat de politiek met haar besluitvorming en facilitering van dit project de bereidwilligheid en inspanningen van bewoners benut om de leefbaarheid van Haarlem te behouden en te verbeteren.

  2. Dat de politiek zich realiseert dat dit initiatief niet op zich staat, maar exemplarisch is voor vele lokale initiatieven van bewoners, stadmakers en sociale ondernemers die eveneens opereren in de kansrijke ruimte tussen markt, overheid en bewoners.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Haarlem 
Petition desk:
Closing date:
2021-04-25 
Lead petitioner:
Anna-Richt Hannema 
Organisation:
Ons Buurtschap  
Website:

History

Signatures