U, de petitionaris
Vyn petitie

Haal yoga uit de lockdown

15.248 ondertekeningen

Yogadocenten, -scholen en -beoefenaars willen dat live yogalessen uit de lockdown komen. "Wij geloven in de kracht van yoga en willen onze bijdrage leveren aan de veerkracht en gezondheid van alle mensen", aldus de initiatiefnemers van de Vereniging Yogadocenten Nederland

Petitie

Wij

Yogadocenten, -scholen en - beoefenaars

 

constateren

  • Dat meer dan 1,6 miljoen Nederlanders yogalessen volgen. Niet alleen zij, maar ook anderen leven momenteel onder druk. Werkdruk, thuiswerk, werkloosheid, eenzaamheid en andere factoren spelen hierin een rol; de bevolking lijdt onder spanningen, angst en overprikkeling.
  • Yoga en meditatie daarentegen geestelijke gezondheid, kwaliteit van leven en welzijn verbeteren.
  • Fysieke en mentale gezondheid, naast corona, geen prioriteit heeft.
  • Er weinig tot geen aanbod is om geestelijk en lichamelijk te ontspannen.
  • Er grote vraag is naar meditatie en yoga-oefeningen omdat deze laagdrempelig zijn en passen in een gezonde leefstijl.
  • Fysiotherapeuten en andere paramedische beroepen die, net als de yogadocenten zorgen voor beweging, bewustwording en ontspanning, wel binnen bepaalde maatregelen aan de slag mogen.

 

en verzoeken

de coronamaatregelen zo snel mogelijk te verruimen en yogadocenten toe te staan de yogalessen te hervatten met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en het protocol zoals door de overheid is goedgekeurd.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
19-03-2021 
Petitionaris:
Gerreke van den Bosch 
Organisatie:
Vereniging Yogadocenten Nederland 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Teken en Spring op je mat!

We hebben bijna ons streefgetal van 15000 bereikt! Jouw ondertekening helpt om onze zaak kracht bij te zetten. Dank je wel. We gaan door met het belang van yoga onder de aandacht te brengen met ons
Lenteoffensief.

+Lees meer...

Yogadocenten en -beoefenaars treden zaterdag 20 maart naar buiten met hun actie ‘Spring op je mat’. Gerreke van den Bosch, voorzitter van de landelijke Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) benadrukt dat het een individuele actie is maar toch ook gezamenlijk. “Samen met de Vereniging Yogascholen Nederland vragen wij al onze leden en hun cursisten om het stof uit hun mat te slaan in ‘Springtime’. Zaterdag 20 maart begint de lente. Wij staan te popelen om een nieuwe start te maken. Voor ons is dit een manier om aandacht te vragen voor onze situatie. Het is niet de bedoeling dat we samenkomen en yoga doen. Het gaat erom dat de deelnemers hun mat uitrollen in de tuin, voor de deur of een andere plek en daar dan een foto van maken. Iedereen die meedoet kan een opname maken van het individuele ‘Spring op je mat moment’. Dat kan de hele dag. De foto wordt gedeeld via social media, tag en andere kanalen.” Kijk voor meer informatie op https://www.yoganederland.nl/nieuws/spring-op-je-mat-lenteoffensief-van-vyn-en-vysn/ of op facebook van de genoemde verenigingen. Voor een foto op Facebook en Instagram gebruik de hashtags #springopjemat #yogadoetietsmetje #yogascholenopen”.

18-03-2021

Help ons aan 15000 ondertekeningen!

De VYN heeft haar petitie verlengd met een aantal dagen omdat de datum van aanbieden nog niet is bevestigd vanuit de tweede kamer. Alle reden om nog meer mensen te attenderen om deze actie.

+Lees meer...

Op naar de 15000!

07-03-2021

Yogadocenten starten landelijke campagne

Vereniging Yogadocenten Nederland start donderdag 18 februari haar landelijke campagne. De petitie wordt overhandigd aan de voorzitter van de tweede kamer.

+Lees meer...

De VYN roept iedere yogabeoefenaar en -liefhebber op om haar actie te steunen. De sluitingsdatum van de petitie is 7 maart.

18-02-2021