You, the petitioner
There is news!
Vyn petitie

Haal yoga uit de lockdown

11,644 signatures

Yogadocenten, -scholen en -beoefenaars willen dat live yogalessen uit de lockdown komen. "Wij geloven in de kracht van yoga en willen onze bijdrage leveren aan de veerkracht en gezondheid van alle mensen", aldus de initiatiefnemers van de Vereniging Yogadocenten Nederland

Petition

We

Yogadocenten, -scholen en - beoefenaars

 

observe

  • Dat meer dan 1,6 miljoen Nederlanders yogalessen volgen. Niet alleen zij, maar ook anderen leven momenteel onder druk. Werkdruk, thuiswerk, werkloosheid, eenzaamheid en andere factoren spelen hierin een rol; de bevolking lijdt onder spanningen, angst en overprikkeling.
  • Yoga en meditatie daarentegen geestelijke gezondheid, kwaliteit van leven en welzijn verbeteren.
  • Fysieke en mentale gezondheid, naast corona, geen prioriteit heeft.
  • Er weinig tot geen aanbod is om geestelijk en lichamelijk te ontspannen.
  • Er grote vraag is naar meditatie en yoga-oefeningen omdat deze laagdrempelig zijn en passen in een gezonde leefstijl.
  • Fysiotherapeuten en andere paramedische beroepen die, net als de yogadocenten zorgen voor beweging, bewustwording en ontspanning, wel binnen bepaalde maatregelen aan de slag mogen.

 

and request

de coronamaatregelen zo snel mogelijk te verruimen en yogadocenten toe te staan de yogalessen te hervatten met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en het protocol zoals door de overheid is goedgekeurd.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2021-03-07 
Lead petitioner:
Gerreke van den Bosch 
Organisation:
Vereniging Yogadocenten Nederland 

History

Signatures

Updates

Yogadocenten starten landelijke campagne

Vereniging Yogadocenten Nederland start donderdag 18 februari haar landelijke campagne. De petitie wordt overhandigd aan de voorzitter van de tweede kamer.

+Read more...

De VYN roept iedere yogabeoefenaar en -liefhebber op om haar actie te steunen. De sluitingsdatum van de petitie is 7 maart.

2021-02-18