U, de petitionaris
Petitie

Gemeente Nuth, luister naar Schimmert

550 ondertekeningen

De Raad van de gemeente Nuth heeft een fusiebesluit (met Schinnen en Onderbanken) goedgekeurd zonder de mening van de bewoners daar in te kennen. Daarom willen en kunnen wij, ondertekenaars van deze petitie, ons momenteel niet verbinden aan het besluit richting Schinnen en Onderbanken.

Petitie

Wij

inwoners van Schimmert

 

constateren dat:

dat de gemeente Nuth de inwoners (van Schimmert) niet vooraf ge├»nformeerd en betrokken heeft bij het herindelingsproces. Er is geen samenhang tussen de dorpen uit de nieuwe gemeente en Schimmert. Schimmert ori├źnteert zich, geografisch bepaald, onder andere qua werk, winkel, school en recreatieve mogelijkheden op Beek, Meerssen en Valkenburg. Draagvlak vooraf is een voorwaarde staat in het Handboek Gemeentelijke Herindeling.

 

en verzoeken

de gemeente Nuth daarom de inwoners van Schimmert te betrekken en een stem te geven in de te kiezen herindelingsprocedure. De daaruit voortvloeiende andere opties (bijvoorbeeld een opsplitsing) moeten door Nuth onderzocht en ingepast worden in de gemeentelijke visie betreffende herindeling.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Nuth 
Petitieloket:
Einddatum:
12-07-2016 
Antwoord verwacht:
19-07-2016 
Status:
Gesloten 
Organisatie:
Een groep verontruste inwoners van Schimmert 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie overhandigd aan raad van Nuth

Op dinsdag 19 juli 2016 hebben we de resultaten van deze petitie aangeboden aan de raad van de gemeente Nuth. Samen met de papieren petities een mooi aantal van 1352 handtekeningen..

21-07-2016

De helft!

De helft van de stemgerechtigden in Schimmert heft de petitie ondertekend. Nuth kan nu echt niet meer om ons heen..

15-07-2016

Bericht op www.1limburg.nl

http://www.1limburg.nl/al-duizend-handtekeningen-voor-afsplitsing-schimmert

.

07-07-2016