U, de petitionaris
Img 0771

Geen zonnevelden in Vathorst-Noord en Over de Laak

1.682 ondertekeningen

Deze petitie is gericht aan de Gemeente Amersfoort en spreekt zich uit tegen de aanleg van zonnevelden in Vathorst-Noord/Over de Laak.

Petitie

Wij

omwonenden van Vathorst-Noord en Over de Laak

 

constateren

  • dat de gemeente Amersfoort 23 mei 2017 heeft besloten bedrijven gelegenheid te geven om zonnevelden in het gebied Vathorst-Noord en Over de Laak te ontwikkelen,

  • terwijl de gemeente in 2016 samen met omwonenden de Ontwikkelingsvisie Over de Laak heeft vastgesteld, waarbij geen ruimte is opgenomen voor zonnevelden.

 

en verzoeken

terug te komen op het raadsbesluit van 23 mei 2017 en af te zien van de mogelijkheid van de aanleg van zonnevelden in Vathorst-Noord en Over de Laak.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amersfoort 
Petitieloket:
Einddatum:
01-07-2022 
Petitionaris:
Chris Bruijnes 
Organisatie:
Stichting Behoud Over de Laak 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

CORRECTIE: OOK VVD AMERSFOORT IS NU TEGEN DE ZONNEVELDEN

Vandaag is het Kieskompas voor Amersfoort verschenen met o.a. daarin de standpunten van de politieke partijen en wat blijkt: de VVD van Amersfoort is nu ook tegen de zonnevelden in weiland.

+Lees meer...

Daarmee zijn zij 180 graden gedraaid t.o.v. het coalitieakkoord waar ze zich 4 jaar lang als voorstander hebben opgesteld.

Partij voor de Dieren, staat nu in het Kieskompas geschaard onder 'mee eens' (dus eens met zonnevelden in weilanden), maar als je kijkt naar hun standpunt in hun verkiezingsprogramma, dan is dat onjuist. Kieskompas heeft het dus niet allemaal 100% op een rijtje.

Maar we gaan in ieder geval de goede kant op!

22-02-2022

Stemadvies voor gemeenteraadsverkiezingen 2022

Mocht u het behoud van het polderlandschap Over de Laak belangrijk genoeg vinden om dit tot uitdrukking te brengen met uw stem voor de gemeenteraad van Amersfoort, dan volgt hier een kort stemadvies:

Voor de zonnevelden zijn: GroenLinks, D66, ChristenUnie en VVD

Tegen de zonnevelden zijn: Amersfoort2014, CDA, Partij voor de Dieren, de SP en de BPA. .

18-02-2022

Gemeente Amersfoort tilt de discussie over de verkiezingen heen.

De gemeente Amersfoort doet nog een poging om de zonnevelden in Over de Laak voor elkaar te krijgen. Ze starten een nieuw participatietraject na de verkiezingen van maart 2022.

+Lees meer...

De uitnodiging luidt:

"Wilt u betrokken worden in dit participatietraject? Mail dan uw naam naar duurzamestad@amersfoort.nl met vermelding meedenken over zonneweides in Over de Laak. Dan wordt u in het voorjaar 2022 uitgenodigd."

Mooie poging om tegenstanders in verkiezingstijd de mond te snoeren. Enfin: we kunnen alleen maar zeggen: meld u aan bij de gemeente en laat uw stem horen.

29-12-2021