U, de petitionaris
Img 20210320 wa0000

Geen zonnepark aan de Eltenseweg in Lobith

746 ondertekeningen

Als open landschap, natuur en recreatie u lief is en u een vuist wil maken tegen de plannen voor het drijvende zonnepark bij Lobith, teken dan de petitie en dien uw zienswijze op het ontwerp-omgevingsvergunning in bij gemeente Zevenaar vóór 15 september. Zie het nieuwsbericht onderaan.

Petitie

Wij

Alle belanghebbenden die een open gebied met recreatieve bestemming beloofd is.

 

constateren

  • Dat er veel ruimtelijke bezwaren zijn, zoals dat van een groot oppervlak aan modules op het water die het vrije zicht ontnemen, de verkeersveiligheid nadeling beïnvloedt door schittering en het woongenot van omwonenden.
  • Dat de ecologische impact van aanpassingen in het gebied ook een grote zorg is.
  • Daarnaast heeft het er alle schijn van dat het plan voor een drijvend en draaiend zonnepark slechts een selecte groep belanghebbenden dient.

 

en verzoeken

geen vergunning te verlenen voor het realiseren van een drijvend zonnepark in het plangebied 'Carvium Novum', omdat het indruist tegen het huidige bestemmingsplan uit 2010.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Zevenaar 
Petitieloket:
Einddatum:
15-09-2021 
Petitionaris:
Emiel Stuyt 
Organisatie:
anti-zonnepark.blogspot.com 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

ZIENSWIJZE INDIENEN

  • Gemeente Zevenaar heeft een ontwerp omgevingsvergunning ter inzage, waarop een zienswijze kan worden ingediend tot uiterlijk 15 september.

  • De stukken kunt u bekijken op ruimtelijkeplannen.nl, zoek dan op plannaam zonnepark Carvium Novum. Een alternatieve link met alle info vindt u hier.

  • Voor de onderbouwing van uw standpunt is infomil.nl een heel goede bron van juridische informatie.

+Lees meer...

Zoek dan naar Wet Ruimtelijke Ordening.

  • Een voorbeeld voor een zienswijze vindt u hier.

RED ONZE NATUUR, LAAT U HOREN!

29-08-2021

4 drijvende eilanden in plaats van 5

Wiek-II heeft naar buiten gebracht dat nu 4 drijvende eilanden van 155m doorsnee worden overwogen, in plaats van 5 en suggereert dat aanpassingen in samenspraak met omwonenden zijn gedaan. Een schets daarvan is te bekijken in het blog..

09-04-2021

Aanvraag omgevingsvergunning drijvend zonnepark

Gemeente Zevenaar heeft op 31 maart 2021 bekendgemaakt dat een omgevingsvergunning is aangevraagd voor het drijvende zonnepark. In mei ligt het ontwerp vergunningsaanvraag ter inzage en hebben belanghebbenden zes weken de tijd om hun zienswijze bij de gemeente in te dienen.

Ten aanzien van de aanvraag voor een omgezingsvergunning wordt een uitgebreide procedure doorlopen.

+Lees meer...

Nadat de conceptvergunning wordt gepubliceerd en ter inzage gelegd, kan daar een zienswijze op worden gegeven. Na het verlenen van de definitieve vergunning is nog mogelijkheid tot beroep.

Zodra de conceptvergunning ter inzage ligt, zal dit artikel weer worden bijgewerkt.

17-03-2021: Eltenseweg (nabij), 6915 Lobith ; het realiseren van een drijvend zonnepark (HZ_WABO-2021-0453)

31-03-2021