U, de petitionaris
Img 20210320 wa0000

Geen zonnepark aan de Eltenseweg in Lobith

345 ondertekeningen

Gemeente Zevenaar is voornemens een vergunning te verstrekken voor een drijvend en met de zon meedraaiend zonnepark van vier eilanden op de plas aan de Eltenseweg te Lobith. Dit druist volledig in tegen afspraken die eerder met burgers zijn gemaakt, namelijk een open landschap en recreatie!

Petitie

Wij

Alle belanghebbenden die een open gebied met recreatieve bestemming beloofd is.

 

constateren

  • Dat er veel ruimtelijke bezwaren zijn, zoals dat van een groot oppervlak aan modules op het water die het vrije zicht ontnemen, de verkeersveiligheid nadeling be├»nvloedt door schittering en het woongenot van omwonenden.
  • Dat de ecologische impact van aanpassingen in het gebied ook een grote zorg is.
  • Daarnaast heeft het er alle schijn van dat het plan voor een drijvend en draaiend zonnepark slechts een selecte groep belanghebbenden dient.

 

en verzoeken

geen vergunning te verlenen voor het realiseren van een drijvend zonnepark in het plangebied 'Carvium Novum', omdat het indruist tegen het huidige bestemmingsplan uit 2010.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Zevenaar 
Petitieloket:
Einddatum:
20-06-2021 
Petitionaris:
Emiel Stuyt 
Organisatie:
anti-zonnepark.blogspot.com 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

4 drijvende eilanden in plaats van 5

Wiek-II heeft naar buiten gebracht dat nu 4 drijvende eilanden van 155m doorsnee worden overwogen, in plaats van 5 en suggereert dat aanpassingen in samenspraak met omwonenden zijn gedaan. Een schets daarvan is te bekijken in het blog..

09-04-2021

Aanvraag omgevingsvergunning drijvend zonnepark

Gemeente Zevenaar heeft op 31 maart 2021 bekendgemaakt dat een omgevingsvergunning is aangevraagd voor het drijvende zonnepark. In mei ligt het ontwerp vergunningsaanvraag ter inzage en hebben belanghebbenden zes weken de tijd om hun zienswijze bij de gemeente in te dienen.

Ten aanzien van de aanvraag voor een omgezingsvergunning wordt een uitgebreide procedure doorlopen.

+Lees meer...

Nadat de conceptvergunning wordt gepubliceerd en ter inzage gelegd, kan daar een zienswijze op worden gegeven. Na het verlenen van de definitieve vergunning is nog mogelijkheid tot beroep.

Zodra de conceptvergunning ter inzage ligt, zal dit artikel weer worden bijgewerkt.

17-03-2021: Eltenseweg (nabij), 6915 Lobith ; het realiseren van een drijvend zonnepark (HZ_WABO-2021-0453)

31-03-2021

Artikel met links over ANTI-ZONNEPARK

Er is een artikel geschreven over het geplande zonnepark aan de Eltenseweg te Lobith. Het is een tegengeluid met ondersteunende links, waarbij u uw op- of aanmerkingen kunt delen.

+Lees meer...

Navigeert u naar: anti-zonnepark.blogspot.com

22-03-2021