U, de petitionaris

Geen windmolens in Noord-Holland

918 ondertekeningen

Ondergetekende verklaart hierbij een verzoek voor referendum te steunen betreffende het besluit van Provinciale Staten d.d. 22 oktober 2020 inzake vaststelling van de ‘Omgevingsverordening NH2020, identificatienummer: NL.IMRO.9927.POVPNH-VG01, inclusief werkingsgebieden en bijlagen’.

Petitie

Wij

Zijn een groep van verontruste Noordhollanders die aan, of in de nabijheid, wonen van z.g. RES-gebieden (Regionale Energie Strategie). Dat zijn gebieden die door de overheid zijn aangemerkt als: geschikt voor windmolens en/of zonneweides

 

constateren

Dat plaatsing van 200 meter hoge windturbines binnen een afstand van 2.000 meter, doch zeker binnen een afstand van 200 meter van bebouwing, het Noord-Hollandse landschap blijvend zal beschadigen en de provincie onleefbaar maken.

 

en verzoeken

De provincie zich te keren tegen de plannen van de centrale overheid en die windmolens hier niet toe te staan.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Noord-Holland 
Petitieloket:
Einddatum:
14-05-2020 
Petitionaris:
Joop Schoutsen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Urgent: Laatste kans voor het referendum.

Aanstaande donderdag komt de omgevingsverordening aan de orde in de Statenvergadering. Naar pas nu blijkt, is daarna ook geen referendum of inspraak meer mogelijk. Wij hebben tot uiterlijk a.s.

+Lees meer...

maandag 19-10-2020 18.00 u. de tijd om met minimaal 500 geldige handtekeningen (mag digitaal) een referendumaanvraag te doen. Onderteken nogmaals met uitgebreide personalia om de referendumaanvraag te ondersteunen. Bij voorbaat dank.

17-10-2020

Provinciaal referendum mogelijk?

Wij onderzoeken momenteel de mogelijkheid van een provinciaal referendum over dit onderwerp. Bij voldoende belangstelling voor deze petitie, starten wij indien mogelijk een provinciaal referendum met dit onderwerp.

+Lees meer...

Ondertekenaars van deze petitie zal dan gevraagd worden het referendum te ondertekenen. Het referendum is een zwaarder middel dan de petitie. U wordt van de ontwikkeling op de hoogte gehouden

14-02-2020