U, de petitionaris
Ede waait anders tekengebied 1 %283%29

Geen windmolens bij woonwijken in Ede

5.246 ondertekeningen

De gemeente Ede is voornemens om 10 windmolens te plaatsen nabij woonwijken in Ede en omliggende gemeenten. Het gaat hierbij om veel hogere windmolens dan de reeds bestaande windmolens, mogelijk tot 2x zo hoog. De gemeente houdt hierbij een afstand tot huizen aan van slechts 300 meter. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat wonen dichtbij windmolens schadelijk is voor de gezondheid. Dergelijke windmolens tasten de leefbaarheid van woonwijken aan door geluidsoverlast, slagschaduw, horizonvervuiling en leiden tot waardevermindering van woningen. De huidige afstand tot woningen is gebaseerd op regels die door de rechter inmiddels ongeldig zijn verklaard. De regering moet daarom nieuwe regels opstellen. De gemeente Ede wil hier echter niet op wachten en zet de procedure gebaseerd op oude regels gewoon door!

Petitie

Wij

Bezorgde burgers van Ede en omliggende gemeenten

 

constateren

Dat het voornemen van de gemeente Ede tot het plaatsen van deze hoge windmolens de leefbaarheid van de woonwijken en de gezondheid van de bewoners ernstig zou aantasten

 

en verzoeken

de gemeente Ede om

  • af te zien van de bouw van windmolens, of
  • te wachten met verder procedures tot er nieuwe duidelijke landelijke regels zijn vastgesteld, of
  • een minimale afstand tot de woningen aan te houden van 10x de tiphoogte (dit is in Europa de gangbare norm).

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Ede 
Petitieloket:
Einddatum:
24-02-2022 
Petitionaris:
Frans Smeur 
Organisatie:
Ede Waait Anders. Burgerinitiatief voor een leefbare kijk op windmolens  

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

aanbieden handtekeningen

op Donderdag 24 februari om 18.40 bieden wij de handtekeningen aan aan de voorzitter van de gemeenteraad Ede. Dit gebeurt voor het raadhuis, Bergstraat 4 te Ede.

+Lees meer...

(bij zeer slecht weer in de hal). Wij hopen u in groten getale te mogen begroeten. Ede Waait Anders

23-02-2022