U, de petitionaris
Schermafbeelding 2020 10 02 om 22.44.18

Geen Westroute tussen Castricum en Bakkum

1.174 ondertekeningen

Een Westroute langs de spoorlijn tussen Castricum en Bakkum trekt nodeloos extra verkeer aan, geeft luchtvervuiling en geluidsoverlast, is gevaarlijk voor schoolgaande kinderen, verziekt de groene longen tussen de kernen en is kostbaar en overbodig: prima alternatief vanuit de IJmond: A9 en N203.

Petitie

Wij

Inwoners van Castricum en Bakkum,

 

constateren

dat een Westroute tussen Castricum en Bakkum veel te veel schadelijke gevolgen oplevert:

  • extra doorgaand verkeer
  • luchtvervuiling (m.n. fijnstof), geluidsoverlast
  • een grove barrière tussen de dorpskernen,
  • oversteekgevaar voor schoolkinderen (of) veel te steile tunnels voor minder valide patiënten huisartsen en voor fietskarren,
  • verzieken van de groene longen tussen onze dorpen, hoge kosten.

De route is overbodig: er is een prima alternatief nl. de route A22/A9 en N203.

 

en verzoeken

het plan voor een Westroute niet langer mee te nemen in de ontwikkeling van een integraal verkeersplan voor de gemeente Castricum.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Castricum 
Petitieloket:
Einddatum:
03-12-2020 
Petitionaris:
Jelle Jan Klinkert, Bob van Leeuwen 
Organisatie:
Comité Westroute Nee! 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie naar de gemeenteraad

Het is zover: vanavond wordt onze petitie gepresenteerd aan de gemeenteraad, voorzien van ruim duizend handtekeningen. Je kunt straks kijken via castricum.raadsinformatie.nl en dan de Zoom-vergadering bijwonen.

+Lees meer...

Over een paar dagen kun je daar ook de vergadering terugkijken, en dus ook onze presentatie. Op YouTube kun je ook kijken (al zitten daar een paar groengekleurde seconden in): https://youtu.be/WS6uNpdRTk0

03-12-2020

Aanbieding petitie op 3 december

We hebben de duizend gehaald! Veel dank aan iedereen die tekende!

Op 3 december gaan Bob van Leeuwen en ik (Jelle Jan Klinkert) de petitie aanbieden aan burgemeester Toon Mans van Castricum, als voorzitter van de Gemeenteraad. Een belangrijk gebeuren, dat we met enkele ludieke acties hopen op te vrolijken.

+Lees meer...

Houd dus de lokale pers in de gaten!

23-11-2020

Toch onderzoek naar vierde alternatief?

Tijdens de virtuele informatiesessie van de gemeente, bedoeld om iedereen even bij te praten over de stand van zaken, bleek dat bijna alle virtueel aanwezige niet-raadsleden zeer kritisch waren over de drie alternatieve plannen. Met name de Westroute en de Zuidoostroute werden neergesabeld.

+Lees meer...

Bijna allen drongen ze erop aan ook het vierde alternatief (kortweg A9/A22-N203) in het onderzoek te betrekken. En al tijdens de sessie leek zich een raadsmeerderheid te vormen die dit voorstel zou gaan steunen! Prachtig! Deze week horen we of dat door de gemeenteraad wordt besloten

01-11-2020