You, the petitioner
Schermafbeelding 2020 10 02 om 22.44.18

Geen Westroute tussen Castricum en Bakkum

1,174 signatures

Een Westroute langs de spoorlijn tussen Castricum en Bakkum trekt nodeloos extra verkeer aan, geeft luchtvervuiling en geluidsoverlast, is gevaarlijk voor schoolgaande kinderen, verziekt de groene longen tussen de kernen en is kostbaar en overbodig: prima alternatief vanuit de IJmond: A9 en N203.

Petition

We

Inwoners van Castricum en Bakkum,

 

observe

dat een Westroute tussen Castricum en Bakkum veel te veel schadelijke gevolgen oplevert:

  • extra doorgaand verkeer
  • luchtvervuiling (m.n. fijnstof), geluidsoverlast
  • een grove barrière tussen de dorpskernen,
  • oversteekgevaar voor schoolkinderen (of) veel te steile tunnels voor minder valide patiënten huisartsen en voor fietskarren,
  • verzieken van de groene longen tussen onze dorpen, hoge kosten.

De route is overbodig: er is een prima alternatief nl. de route A22/A9 en N203.

 

and request

het plan voor een Westroute niet langer mee te nemen in de ontwikkeling van een integraal verkeersplan voor de gemeente Castricum.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Castricum 
Petition desk:
Closing date:
2020-12-03 
Lead petitioner:
Jelle Jan Klinkert, Bob van Leeuwen 
Organisation:
Comité Westroute Nee! 
Website:

History

Signatures

Updates

Petitie naar de gemeenteraad

Het is zover: vanavond wordt onze petitie gepresenteerd aan de gemeenteraad, voorzien van ruim duizend handtekeningen. Je kunt straks kijken via castricum.raadsinformatie.nl en dan de Zoom-vergadering bijwonen.

+Read more...

Over een paar dagen kun je daar ook de vergadering terugkijken, en dus ook onze presentatie. Op YouTube kun je ook kijken (al zitten daar een paar groengekleurde seconden in): https://youtu.be/WS6uNpdRTk0

2020-12-03

Aanbieding petitie op 3 december

We hebben de duizend gehaald! Veel dank aan iedereen die tekende!

Op 3 december gaan Bob van Leeuwen en ik (Jelle Jan Klinkert) de petitie aanbieden aan burgemeester Toon Mans van Castricum, als voorzitter van de Gemeenteraad. Een belangrijk gebeuren, dat we met enkele ludieke acties hopen op te vrolijken.

+Read more...

Houd dus de lokale pers in de gaten!

2020-11-23

Toch onderzoek naar vierde alternatief?

Tijdens de virtuele informatiesessie van de gemeente, bedoeld om iedereen even bij te praten over de stand van zaken, bleek dat bijna alle virtueel aanwezige niet-raadsleden zeer kritisch waren over de drie alternatieve plannen. Met name de Westroute en de Zuidoostroute werden neergesabeld.

+Read more...

Bijna allen drongen ze erop aan ook het vierde alternatief (kortweg A9/A22-N203) in het onderzoek te betrekken. En al tijdens de sessie leek zich een raadsmeerderheid te vormen die dit voorstel zou gaan steunen! Prachtig! Deze week horen we of dat door de gemeenteraad wordt besloten

2020-11-01