U, de petitionaris
Potmarge

Geen sportvelden, maar stadstuinen in het groene hart van Leeuwarden

730 ondertekeningen

't Potmarge-gebied is al eeuwenlang dé plek voor Leeuwarder stadslandbouw. Van regentes Maria Louise tot de 'gewone' Leeuwarder: iedereen at uit de stadstuin. CSG Comenius wil de huidige kwekerij opdoeken en er sportvelden van maken. Zonde! Behoud deze plek voor de Leeuwarder stadslandbouw!

Petitie

Wij

  • Stichting Âsum
  • Judy Victoriaans bloemiste
  • Bewoners Achter de Hoven

 

constateren dat:

Het gebied rond de Potmarge is zo uniek en zo verbonden met stadslandbouw dat het zonde zou zijn, zeker met het oog op CH2018, als dit stuk cultuurhistorisch erfgoed van Leeuwarden verloren zou gaan. Zeker gezien het feit dat er in de wijk diverse andere sportvelden (mogelijk) zijn.

 

en verzoeken

Maak stadslandbouw in dit gebied mogelijk! Realiseer de sportvelden ergens anders. Zet de traditie van stadslandbouw voort. We staan op een keerpunt en het lot van het voortbestaan van deze rijke traditie en het levend houden van de bijzondere historie van dit gebied ligt nu in handen van CSG Comenius. Wees niet in de Leeuwarder historie DE PARTIJ die verantwoordelijk is voor het beëindigen van deze historie en traditie.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
schoolbestuur 
Petitieloket:
Einddatum:
08-08-2016 
Petitionaris:
Gosse Haarsma 
Organisatie:
Stichting Âsum 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen