U, de petitionaris
Schermafbeelding 2016 04 10 om 18.31.35

Geen hoogbouw op het Deliterrein (Schoterkwartier)

203 ondertekeningen

De Gemeente Haarlem is voornemens op het Deliterrein (nieuwe naam: Schoterkwartier) een woontoren te laten verrijzen van maar liefst 17 woonlagen. Dit zal een enorme impact voor de buurtbewoners hebben: het uitzicht, de lichtinval en de woningwaarde.

Petitie

Wij

Buurtbewoners van het "Deliterrein" (terrein tussen Spaarndamseweg, Transvaalstraat en Delistraat)

 

constateren dat:

Dat B&W van de Gemeente Haarlem (zonder overleg met buurtbewoners) een intentieovereenkomst heeft getekend met projectontwikkelaar AM voor de bouw van - o.a. - een woontoren met 17 woonlagen op het Deliterrein. Dit zorgt voor een enorme inperking van het huidige vrije uitzicht met waardevermindering van de omliggende woningen als direct gevolg. Voordat het terrein braak kwam te liggen (<2009) bestonden de panden uit ten hoogste 2 woonlagen.

 

en verzoeken

De Gemeente Haarlem om de plannen voor het ontwikkelen van hoogbouw op het Deliterrein ("Schoterkwartier") in te trekken. De buurtbewoners zijn gewend aan het vrije uitzicht, wat voor een groot deel ook waardebepalend voor de woningen is. Op het Deliterrein hebben recentelijk nooit panden gestaan met meer dan 2 woonlagen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Haarlem 
Petitieloket:
Einddatum:
09-09-2016 
Petitionaris:
D. Adamse 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Facebookpagina

Zojuist is er ook een Facebookpagina gelanceerd in navolging van deze petitie, zie https://www.facebook.com/schoterkwartier - een beter medium om op de hoogte te blijven. Handtekeningen verzamelen blijven via deze site doen.

We zijn bovendien in gesprek met de gemeente Haarlem om ervoor te zorgen dat wij ook ├ęcht gehoord worden..

21-12-2016

Inloopavond?

Kennelijk is er op 6 december j.l. een inloopavond geweest over de nieuwbouwplannen op het "Schoterkwartier".

+Lees meer...

Ondanks dat ik mij had ingeschreven om op de hoogte te blijven, heb ik geen enkel bericht ontvangen hierover. Is er toevallig iemand aanwezig geweest die mij / ons wellicht even kan bijpraten?

21-12-2016

Op naar de 100!

Om door de gemeente serieus genomen te worden hebben we ten minste 100 ondertekenaars nodig. We zitten nu op 55 maar daar moeten er dus nog minstens 45 bij komen.

+Lees meer...

Bij dezen dus de oproep om de petitie zoveel mogelijk te delen met buren, buurtbewoners, vrienden, familie, kennissen etc. op bijv. social media. Zegt het voort!

16-08-2016