You, the petitioner
Schermafbeelding 2016 04 10 om 18.31.35

Geen hoogbouw op het Deliterrein (Schoterkwartier)

198 signatures

De Gemeente Haarlem is voornemens op het Deliterrein (nieuwe naam: Schoterkwartier) een woontoren te laten verrijzen van maar liefst 17 woonlagen. Dit zal een enorme impact voor de buurtbewoners hebben: het uitzicht, de lichtinval en de woningwaarde.

Petition

We

Buurtbewoners van het "Deliterrein" (terrein tussen Spaarndamseweg, Transvaalstraat en Delistraat)

 

observe

Dat B&W van de Gemeente Haarlem (zonder overleg met buurtbewoners) een intentieovereenkomst heeft getekend met projectontwikkelaar AM voor de bouw van - o.a. - een woontoren met 17 woonlagen op het Deliterrein. Dit zorgt voor een enorme inperking van het huidige vrije uitzicht met waardevermindering van de omliggende woningen als direct gevolg. Voordat het terrein braak kwam te liggen (<2009) bestonden de panden uit ten hoogste 2 woonlagen.

 

and request

De Gemeente Haarlem om de plannen voor het ontwikkelen van hoogbouw op het Deliterrein ("Schoterkwartier") in te trekken. De buurtbewoners zijn gewend aan het vrije uitzicht, wat voor een groot deel ook waardebepalend voor de woningen is. Op het Deliterrein hebben recentelijk nooit panden gestaan met meer dan 2 woonlagen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Haarlem 
Petition desk:
Closing date:
2016-09-09 
Lead petitioner:
D. Adamse 
Website:

History

Signatures

Updates

Facebookpagina

Zojuist is er ook een Facebookpagina gelanceerd in navolging van deze petitie, zie https://www.facebook.com/schoterkwartier - een beter medium om op de hoogte te blijven. Handtekeningen verzamelen blijven via deze site doen.

We zijn bovendien in gesprek met de gemeente Haarlem om ervoor te zorgen dat wij ook écht gehoord worden..

2016-12-21

Inloopavond?

Kennelijk is er op 6 december j.l. een inloopavond geweest over de nieuwbouwplannen op het "Schoterkwartier".

+Read more...

Ondanks dat ik mij had ingeschreven om op de hoogte te blijven, heb ik geen enkel bericht ontvangen hierover. Is er toevallig iemand aanwezig geweest die mij / ons wellicht even kan bijpraten?

2016-12-21

Op naar de 100!

Om door de gemeente serieus genomen te worden hebben we ten minste 100 ondertekenaars nodig. We zitten nu op 55 maar daar moeten er dus nog minstens 45 bij komen.

+Read more...

Bij dezen dus de oproep om de petitie zoveel mogelijk te delen met buren, buurtbewoners, vrienden, familie, kennissen etc. op bijv. social media. Zegt het voort!

2016-08-16