U, de petitionaris
19429729 1514405085289274 6582298593749796138 n

Geen golfbaan Kerkrade

2.181 ondertekeningen

Vorig jaar hebben we het verzet tegen de aanleg van een golfbaan bij Rolduc georganiseerd en is mede door ons toedoen de gemeente overstag gegaan en is de golfbaan uit het bestemmingsplan buitengebied gehaald.

De reden voor de gemeente was het ontbreken van noodzakelijke informatie. Kortom: de gemeente hield de deur op een kier en nu maken de initiatiefnemers gebruik van deze kier middels de gevraagde informatie.

Petitie

Wij

Natuurliefhebbers en wandelaars

 

constateren

  • Dat de natuurlijke omgeving rondom Abdij Rolduc in ernstige mate wordt bedreigd door de aanleg van een golfbaan.

  • Te vrezen valt ook dat het kwetsbare Frauensief met aangetoonde dassenburcht hiervan nadelige gevolgen zal ondervinden.

  • In Limburg liggen op korte rijafstand zo'n 25 golfbanen!

 

en verzoeken

Het golfbaan-plan op te geven en de unieke natuur in Rolduc natuur te laten.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kerkrade 
Petitieloket:
Einddatum:
01-12-2019 
Antwoord verwacht:
01-01-2018 
Petitionaris:
John Peskens 
Organisatie:
Werkgroep Geen golfbaan Rolduc 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Wij zijn ook springlevend!

Ook de werkgroep waarom golfbaan Rolduc is springlevend.

Wat al langere tijd vermoed werd is nu in het openbaar: In De Limburger valt onder de noemer ‘Plannen Golfbaan Rolduc nog springlevend’ te lezen dat binnenkort opnieuw een poging wordt gewaagd om een golfbaan bij Rolduc aan te leggen. De Werkgroep ‘Waarom Golfbaan Rolduc?’ kan weer aan de slag!

Vorig jaar hebben we het verzet tegen de aanleg van een golfbaan bij Rolduc georganiseerd en is mede door ons toedoen de gemeente overstag gegaan en is de golfbaan uit het bestemmingsplan buitengebied gehaald.

+Lees meer...

De reden voor de gemeente was het ontbreken van noodzakelijke informatie. Kortom: de gemeente hield de deur op een kier en nu maken de initiatiefnemers gebruik van deze kier middels de gevraagde informatie.

Zoals vorig jaar aangegeven zal de aanleg van een golfbaan bij Rolduc tot onherstelbare schade leiden. Zo zal onder meer de eerste visvijver opgaan in de golfbaan, evenals het hertenparkje en de daarin gelegen bronvijvers. Voorts zal de toegankelijkheid voor publiek beperkt worden, het bronnenbos Frauensief wordt compleet ingesloten en de slinger in de holle weg bij het Berenbos wordt opgeofferd. De das en andere flora en fauna worden in hun voortbestaan bedreigd door de aanleg van een golfbaan.

De werkgroep gaat weer aan het werk en dit keer willen we niet alleen de plannen om tot de aanleg van een golfbaan bij Rolduc te komen tegenhouden, maar ook voor eens en altijd uit Kerkrade bannen. We zullen acties opstarten en houden u uiteraard op de hoogte van de stand van zaken. Alles onder de noemer: Golfbaan bij Rolduc definitief van de baan!

Heeft u onze petitie nog niet getekend en bent ook tegen deze natuurvernietiging teken dan en vergeet niet te reageren op het aan u verstuurde conformatie-e-mailtje.

30-08-2018

De Limburger: ‘Plannen golfbaan Rolduc nog springlevend’

De plannen voor de golfbaan bij Rolduc in Kerkrade zijn volgens de initiatiefnemers nog altijd levend.

De heren zijn momenteel druk bezig met diverse verplichte onderzoeken.

In november vorig jaar (...) lees verder.

30-08-2018

Gemeente Kerkrade haalt golfbaan Rolduc uit bestemmingsplan

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de golfbaan uit het bestemmingsplan 'Buitengebied' gehaald. Gegevens over de natuurwaarden en de cultuurhistorie zijn door de initiatiefnemers van de golfbaan niet aangeleverd.

+Lees meer...

Ook moet er een nieuw onderkomen voor de visvereniging komen. Als dit wel het geval is zal er eventueel opnieuw een zorgvuldige afweging kunnen worden gemaakt, waarbij de gemeente luistert naar de argumenten van voor- en tegenstanders.

Bron: kerkrade.nl, Nieuws & Publicaties, Persberichten, 14 november 2017

REACTIE VAN DE PETITIONARIS

Beste natuurliefhebbers en wandelaars,

Nu de jaarwisseling nadert, willen we even terugblikken op de afgelopen maanden. Het was een bewogen en spannende tijd met als mooi resultaat dat de golfbaan (voorlopig) uit het bestemmingsplan is gehaald. Dankzij jullie steun hebben we de nodige stappen kunnen zetten. Alle ondertekenaars van de petitie willen we dan ook van harte bedanken! Maar liefst 2176 digitale handtekeningen zijn verzameld en samen met de handmatige steunbetuigingen komen we op een voorlopig aantal van bijna 3000 handtekeningen! Ook willen we iedereen bedanken die een zienswijze heeft ingediend tegen de golfbaanplannen.

Onze bezwaren tegen een golfbaan op Rolduc blijven ook in het nieuwe jaar onverminderd overeind! We blijven alert en hopen op jullie steun mocht het op een later tijdstip weer nodig zijn om gezamenlijk een vuist te maken tegen de golfbaanplannen. De petitie is nu afgesloten. Mochten de golfbaanplannen toch weer opnieuw worden ingediend, dan heropenen we deze petitie of starten een nieuwe.

Vooralsnog heeft deze petitie een positief resultaat opgeleverd, mede door uw handtekening.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Waarom Golfbaan Rolduc

EINDE REACTIE

31-12-2017