U, de petitionaris
Er is nieuws!
Screenshot 20230731 164231 samsung internet

Geef het recht op thuisonderwijs

817 ondertekeningen

Op het moment staat thuisonderwijs niet als zodanig in de wet benoemd, enkel vrijstelling van de leerplicht. Thuisonderwijs en part-time onderwijs op school zou voor ieder kind, onafhankelijk van levensbeschouwing of diagnose, een volwaardig alternatief moeten zijn om tot leren te komen en een gezonde psyche te behouden. Schoolonderwijs blijft hard nodig voor de meerderheid, echter voor een kleine minderheid is deze verandering in de wet hard nodig!

Petitie

Wij

Ouders en kinderen,

 

constateren

  • Dat thuisonderwijs in Nederland niet in de wet staat.
  • Thuisonderwijs is enkel mogelijk:
    • wanneer ouders een trekkend bestaan hebben,
    • wanneer ouders een beroep doen op vrijstelling van de leerplicht op basis van levensovertuiging of
    • wanneer het kind niet in staat is een school te bezoeken.

 

en verzoeken

Thuisonderwijs als volwaardig alternatief voor schoolonderwijs te verankeren in de wet. Niet op basis van uitzonderingsgronden, maar als recht van iedere ouder en kind.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Petitionaris:
Maria Das-Tijssens 
Organisatie:
N.v.t. 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Alvast een dankwoord!

Beste mensen,

Deze petitie werd tot nu toe ondertekend door leerkrachten, intern begeleiders, coaches, kinder-en jongerentherapeuten, psychologen, pedagogen, hb-professionals, jeugdverpleegkundigen, schooldirecteuren en rechtsgeleerden welke ZIJ AAN ZIJ staan met ouders van (u)hb kinderen, kinderen met autisme, ass en ontwikkelingsstoornissen, chronisch zieke kinderen, kinderen die reeds vrijstelling hebben evenals thuiszittende kinderen die gebaat zouden zijn bij thuisonderwijs. Het raakt me diep om de verhalen te lezen van ouders met kinderen die inmiddels een burn-out of PTSS hebben opgelopen door het onderwijsstelsel.

+Lees meer...

Wanneer ik lees dat enkele ouders zelf als kind deze ervaringen met zich mee dragen, geeft dat wel aan hoe lang dit probleem al duurt! HET IS TIJD VOOR VERANDERING!!! Ik wil jullie allemaal bedanken voor het tekenen van deze petitie en blijf vooral delen!

Met vriendelijke groet, Maria Das-Tijssens Sociaal Pedagogisch Hulpverlener.

18-09-2023