U, de petitionaris

Garandeer grondwettelijk recht op bestaanszekerheid

8 ondertekeningen

Het kabinetsbeleid is er direct verantwoordelijk voor dat vele Nederlandse burgers, ernstig in hun bestaanszekerheid bedreigd of reeds getroffen worden. Dit is een schending van de Grondwettelijke taak voor de regering volgens artikel 20. Deze aanklacht is een motie van wantrouwen richting de regering.

Petitie

Wij

die direct in onze bestaanszekerheid geraakt worden of dreigen te worden, of het Groningers betreft, Limburgers, boeren, vissers, tuinders, mkb, toeslagenslachtoffers, jeugdzorgslachtoffers, ouderen of pensioengerechtigden.

 

constateren

  • dat het beleid van de regering, een directe bedreiging vormt voor Nederlandse burgers nu en in de toekomst voor wat betreft hun bestaanszekerheid.

  • dat het beleid schadelijk is voor de voedselproductie en leveringszekerheid, betaalbaar voedsel, energie en brandstof, en onze oudedagsvoorziening via onze pensioenen en betaalbare woonruimte voor de burgers.

 

en verzoeken

  • ofwel alle beleidsmaatregelen ongedaan te maken, en aantoonbaar en afrekenbaar te werken aan een totaal herstel in koopkracht, betaalbaarheid van basisbehoeften zoals boodschappen, energie, woonruimte en brandstof, en het zekerstellen van het voortbestaan van ons mkb en onze voedselproducerende bedrijven zoals visserij, tuinbouw en veeteelt.

  • danwel haar ontslag in te dienen en nieuwe verkiezingen uit te roepen. En gaat over tot de orde van de dag.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
27-02-2023 
Petitionaris:
John Simons 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen