U, de petitionaris

Eindexamenleerlingen moeten een vak weg kunnen strepen op hun eindlijst

824 ondertekeningen

De achterstand van eindexamenleerlingen 2021/2022 wordt onderschat. Leerlingen in VWO 6 hebben de afgelopen 2 jaar thuis onderwijs gevolgd, dit is hun hele bovenbouw periode! Door de achterstand is de hoeveelheid leerstof te veel 'nieuwe' stof. Daarom moeten ook wij een vak weg kunnen strepen.

Petitie

Wij

Alle eindexamenleerlingen 2021/2022, oud-leerlingen, ouders, familie, docenten en schoolhoofden.

 

constateren dat:

  • Doordat examenleerlingen 2021/2022 al 2 jaar lang thuis onderwijs hebben gevolgd, hebben zij een nog grotere achterstand dan oud-examenleerlingen die maar 1 jaar thuis onderwijs hebben gevolgd.
  • Deze oud-examenleerlingen hebben een tegemoetkoming ontvangen voor hun eindexamens, zij mochten namelijk één vak wegstrepen en hadden extra herkansingen.
  • Omdat onze achterstand minstens even erg is, zo niet erger, verdienen wij dit ook.
  • Niemand heeft gekozen voor het verplichte thuisonderwijs, het kwam door corona, maar daarom is het meer dan terecht als wij nu worden gesteund in het behalen van ons diploma, waar wij al 5 of 6 jaar ons best voor doen.

 

en verzoeken

Wij verzoeken een tegemoetkoming voor onze eindexamens. Wij denken aan het wegstrepen van één vak en als het mogelijk is ook extra herkansingen.

Het antwoord

Rijksoverheid: Extra aanpassing eindexamen voor middelbare scholieren

Voor veel leerlingen en scholen verloopt ook dit schooljaar anders dan ze hadden gewild door het coronavirus. Voor examenleerlingen betekent dit dat het parcours richting het eindexamen gepaard gaat met hindernissen. Hoewel er in de afgelopen jaren veel hordes zijn genomen, heeft dit zijn weerslag op de eindexamenperiode en de mentale gesteldheid van leerlingen en docenten. Gezien deze omstandigheden krijgen kandidaten de mogelijkheid om één vak niet mee te laten tellen voor hun examen, net als de lichting vorig jaar. (...)

lees verder

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Bo van der Harg 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Rijksoverheid: Extra aanpassing eindexamen voor middelbare scholieren

Voor veel leerlingen en scholen verloopt ook dit schooljaar anders dan ze hadden gewild door het coronavirus. Voor examenleerlingen betekent dit dat het parcours richting het eindexamen gepaard gaat met hindernissen.

+Lees meer...

Hoewel er in de afgelopen jaren veel hordes zijn genomen, heeft dit zijn weerslag op de eindexamenperiode en de mentale gesteldheid van leerlingen en docenten. Gezien deze omstandigheden krijgen kandidaten de mogelijkheid om één vak niet mee te laten tellen voor hun examen, net als de lichting vorig jaar. (...)

lees verder

24-01-2022