You, the petitioner

Eindexamenleerlingen moeten een vak weg kunnen strepen op hun eindlijst

824 signatures

De achterstand van eindexamenleerlingen 2021/2022 wordt onderschat. Leerlingen in VWO 6 hebben de afgelopen 2 jaar thuis onderwijs gevolgd, dit is hun hele bovenbouw periode! Door de achterstand is de hoeveelheid leerstof te veel 'nieuwe' stof. Daarom moeten ook wij een vak weg kunnen strepen.

Petition

We

Alle eindexamenleerlingen 2021/2022, oud-leerlingen, ouders, familie, docenten en schoolhoofden.

 

observe

  • Doordat examenleerlingen 2021/2022 al 2 jaar lang thuis onderwijs hebben gevolgd, hebben zij een nog grotere achterstand dan oud-examenleerlingen die maar 1 jaar thuis onderwijs hebben gevolgd.
  • Deze oud-examenleerlingen hebben een tegemoetkoming ontvangen voor hun eindexamens, zij mochten namelijk één vak wegstrepen en hadden extra herkansingen.
  • Omdat onze achterstand minstens even erg is, zo niet erger, verdienen wij dit ook.
  • Niemand heeft gekozen voor het verplichte thuisonderwijs, het kwam door corona, maar daarom is het meer dan terecht als wij nu worden gesteund in het behalen van ons diploma, waar wij al 5 of 6 jaar ons best voor doen.

 

and request

Wij verzoeken een tegemoetkoming voor onze eindexamens. Wij denken aan het wegstrepen van één vak en als het mogelijk is ook extra herkansingen.

The answer

Rijksoverheid: Extra aanpassing eindexamen voor middelbare scholieren

Voor veel leerlingen en scholen verloopt ook dit schooljaar anders dan ze hadden gewild door het coronavirus. Voor examenleerlingen betekent dit dat het parcours richting het eindexamen gepaard gaat met hindernissen. Hoewel er in de afgelopen jaren veel hordes zijn genomen, heeft dit zijn weerslag op de eindexamenperiode en de mentale gesteldheid van leerlingen en docenten. Gezien deze omstandigheden krijgen kandidaten de mogelijkheid om één vak niet mee te laten tellen voor hun examen, net als de lichting vorig jaar. (...)

lees verder

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Bo van der Harg 

History

Signatures

Updates

Rijksoverheid: Extra aanpassing eindexamen voor middelbare scholieren

Voor veel leerlingen en scholen verloopt ook dit schooljaar anders dan ze hadden gewild door het coronavirus. Voor examenleerlingen betekent dit dat het parcours richting het eindexamen gepaard gaat met hindernissen.

+Read more...

Hoewel er in de afgelopen jaren veel hordes zijn genomen, heeft dit zijn weerslag op de eindexamenperiode en de mentale gesteldheid van leerlingen en docenten. Gezien deze omstandigheden krijgen kandidaten de mogelijkheid om één vak niet mee te laten tellen voor hun examen, net als de lichting vorig jaar. (...)

lees verder

2022-01-24